Annons

Annons

Zalando och Millicom lyfter Kinnevik

Stenbecksfärens Kinnevik redovisar ett substansvärde på 93,3 miljarder kronor, motsvarande 339 kronor per aktie i sin första delårsrapport för 2018. Det är en ökning med 2,7 miljarder – eller 3 procent, jämfört med föregående kvartal.

Tillväxten drevs främst av innehavet i modesajten Zalando som höjde portföljvärdet med 1,6 miljarder kronor och teleoperatören Millicom som bidrog med 700 miljoner kronor. 

En större händelse under första kvartalet var det föreslagna samgåendet mellan Tele2 och Comhem aom fortskrider som planerat. I slutet av mars aviserade MTG dess mål om att dela upp koncerndelarna Modern Times Group och Nordic Entertainment Group och skapa två separata bolag. 

Kinnevik ökade även sitt innehav i det amerikanska bolaget Livingo, verksamt inom så kallad digital e-hälsa, med 8 procent efter en investering på 41 miljoner dollar. Investmentbolag investerade även 80 miljoner kronor i digitala logistikföretaget Budbee och äger nu 20 procent av bolaget.

Annons

Annons

"Som en del av vårt ökade fokus på att bygga upp vår privata portfölj i Norden ingick Kinnevik i april en överenskommelse om att investera i Budbee. Bolaget driver en modern kundcentrerad logistikplattform specialiserad inom e-handel. Tillväxten inom e-handel är fortsatt stor och vi ser betydande potential och möjligheter på den här marknaden. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med grundare och ledning för att fortsätta utveckla bolaget", skriver vd:n Georgi Ganev i delårsrapporten.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons