Annons

Annons

Ytterligare två storägare röstar för en flytt

Nu är flyttfrågan i princip klar sedan bankens tredje och fjärde största ägare beslutat att rösta för en flytt av huvudkontoret.

Det är på torsdag som frågan om Nordeas huvudkontor ska byta hemvist eller ej avgörs. Men frågan är i princip klar, rapporterar DN sedan tidningen talat med bankens tredje största ägare, pensionsförvaltaren Alecta, som har beslutat att rösta enligt styrelsens förslag.

Dessutom meddelar Nordeas fjärde största ägare, Swedbank Robur fonder, sitt beslut i dag. DN erfar att även denna ägare kommer att rösta för förslaget. Då Nordeas största ägare, finska Sampo och Nordea-fonden, är starkt kopplade till styrelsen är det nu svårt att se att tillräckligt många nej-röster ska kunna samlas ihop för att sänka förslaget, konstaterar DN.

För att beslutet ska gå igenom krävs alltså att två tredjedelar av de närvarande rösterna röstar för förslaget. Aktiespararna samlar just nu in fullmakter från mindre aktieägare för att stoppa flytten. Samtidigt deklarerade pensionsförvaltaren AMF, Nordeas åttonde största ägare, i fredags att man går emot styrelsens förslag.

Annons

Annons

Fonden Didner & Gerge är tveksam till flytten och kommer ej närvara vid mötet, enligt DN.

ISS, Institutional Shareholder Services, har rekommenderat aktieägare att rösta för en flytt. De utländska ägarna går sannolikt på ISS rekommendationer.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons