Finans Nyhet

Yngre kvinnor allt aktivare på aktiemarknaden

Taggar i artikeln

Aktieinvest Aktier Investeringar
I sparboxen “Framtidsfeministen”, kan man som investerare investerar pengar i bolag som rankas högst i Albrights jämställdhetsindex, berättar Dan Johnson, vd på Aktieinvest.I sparboxen “Framtidsfeministen”, kan man som investerare investerar pengar i bolag som rankas högst i Albrights jämställdhetsindex, berättar Dan Johnson, vd på Aktieinvest.
I sparboxen “Framtidsfeministen”, kan man som investerare investerar pengar i bolag som rankas högst i Albrights jämställdhetsindex, berättar Dan Johnson, vd på Aktieinvest.
Publicerad

Att yngre kvinnor blir allt mer aktiva på aktiemarknaden är en tydlig trend. I fjol var 55 procent av Aktieinvests nya kunder kvinnor i åldersspannet 30-50 år. Det säger Dan Johnson som tillträdde som ny vd för nätmäklaren för drygt två månader sedan. 

Det har nu gått drygt två månader sedan Dan Johnson tillträdde som ny vd för nätmäklaren Aktieinvest.

Han ser en tydlig trend i att yngre kvinnor börjar bli allt mer aktiva på aktiemarknaden. I fjol var 55 procent av deras nya kunder kvinnor i åldersspannet 30-50 år.

– Vi öppnar upp investeringsmarknaden för helt nya kategorier kunder och det känns roligt.

Annons

Vad tror du att detta på beror på?

– Vi arbetar ständigt med att utveckla och modernisera våra produkter och tjänster, för att dessa ska bli mer tillgängliga. Det har blivit enklare att investera och att följa upp sina investeringar.

En annan trend på marknaden är att allt fler kunder börjar spara utifrån olika teman. Därför har Aktieinvest utvecklat olika sparboxar, till exempel sparboxen “Framtidsfeministen”, där man som investerare investerar pengar i bolag som rankas högst i Albrights jämställdhetsindex.

Annons

Hur upplever kunderna dessa sparboxar?

– Intresset är stort. Människor vill att sparande skall vara enkelt och bekymmersfritt, och ge god avkastning långsiktigt. Många önskar samtidigt investera i bolag som har värderingar som överensstämmer med ens egna.

En tredje trend är att kunderna inte vill ha allt sitt sparande hos samma aktör.

Annons

– För oss är det positivt att kunderna inte vill ha hela sitt sparande inom storbankerna. Vi är samtidigt ödmjuka inför att vi är duktiga på att hantera de tjänster och produkter som vi erbjuder, men vi kan inte allt.

Är ni intresserade av partnerskap?

– Ja, det är vi. I slutet av januari köpte Pareto Securities oss av Aktiespararna. Det har inneburit att vi kan erbjuda Aktieinvests kunder fördjupade analyser och snart även ränteprodukter från Pareto. I tillägg har Pareto mer avancerade handelsplattformar som vi kan erbjuda de riktiga börshajarna hos Aktieinvest. Vi fortsätter också att samarbeta med Aktiespararna och det har resulterat i att vi kan erbjuda deras medlemmar förmånliga rabatter och analyser och de kan erbjuda våra kunder detsamma.

Hur ser er framtid ut?

–  Vi kommer fortsätta utveckla och förbättra våra produkter och tjänster. Det ska vara enkelt att spara och att följa upp sina investeringar. Detta kommer vi få anledning att återkomma till senare.

Annons