Karriär & ledarskapNyhet

Ylva Sarby Westman lämnar också Castellum

Publicerad
Uppdaterad

Castellums vice vd och CFO Ylva Sarby Westman lämnar också Castellum efter att Rutger Arnhult petat Biljana Pehrsson från vd-posten. 

Realtid.se

”Två drömjobb på samma dag! Jag ser fram emot vår spännande resa.” Så skrev Ylva Sarby Westman i ett inlägg på Linkedin i början av december när det blev klart att hennes vapendragare från Kungsleden fått jobbet som vd för Castellum och själv uppdragen som vice vd och CFO.

Det var i augusti 2021 som fastighetsbolaget Castellum lade ett bud på konkurrenten Kungsleden. I samband med budet meddelades att Biljana Pehrsson – som lett Kungsleden sedan 2013 – skulle erbjudas vd-posten i det sammanslagna bolaget.

Den 15 november förra året fullföljde Castellum budet på Kungsleden, som därmed blev ett dotterbolag till Castellum. Den 3 december 2021 avnoterades Kungsledens aktier från Nasdaq Stockholm. 

Annons

Fastighetsaffären föregicks av en längre maktkamp i Castellum, där Rutger Arnhult lyckats bli styrelseordförande trots att han motarbetats av den tidigare ledningen, som hade synpunkter på fastighetsmiljardären Rutger Arnhults affärsintressen i Castellumkonkurrenterna Corem och Klövern.

I mitten av november gick köpet igenom och Kungsleden blev ett dotterbolag till Castellum. Strax därpå avnoterades Kungsleden från Stockholmsbörsen.

Styrelsen i Castellum utsåg Kungsledens vd Biljana Pehrsson till ny vd för Kungsleden och Ylva Sarby Westman till vice vd och CFO i Castellum, motsvarande befattningar som de hade tidigare i Kungsleden. De tillträdde sina nya tjänster omgående i början av decemer.

Annons

Men det blev en kort historia, fyra veckor närmare bestämt. I måndags kväll blev det känt att styrelsen avsatt Biljana Pehrsson som vd och att storägaren, tillika ordföranden, Rutger Arnhult tar över vd-jobbet.

Som förklaring uppgavs i ett pressmeddelande att styrelsen och vd Biljana Pehrsson inte hade nått samsyn i hur arbetet skall drivas för att säkerställa en framgånsrik integration mellan Castellum och Kungsleden.

Enligt fastighetsbolagets nya styrelseordförande Per Berggren kommer Biljana Pehrssons avgångsvederlag uppgå till 18 månadslöner, säger han i en intervju med Dagens Industri.

Annons

Med en lön på 400 000 kronor innebär det 7,2 miljoner kronor.

Annons