Juridik

Wistrand flyttar till Platinan

Advokatbyrån Wistrand i Göteborg ska flytta till en 18 våningar hög byggnad. “Det är dags att förnya sig och skaffa lokaler som är mer anpassade för vår storlek och verksamhet”, säger Lars Thunberg, managing partner på Wistrand i Göteborg till Realtid.

Publicerad 2019-05-29

Wistrand har ingått ett tioårigt hyresavtal med Vasakronan angående nya kontorslokaler för Göteborgskontoret i den nya byggnaden Platinan som är under uppförande i anslutning till den nya Hisingsbron i Lilla Bommen.

– Platinan kommer att vara miljöcertifierad och är strategiskt placerad i närheten till Västlänkens framtida station vid Centralstationen i Göteborg. Platinan är också beläget ett stenkast från våra nuvarande lokaler i Läppstiftet, ett område som möter våra klienters och medarbetares behov, berättar Lars Thunberg, managing partner på Wistrand i Göteborg.

Varför flyttar ni?

– Wistrand har haft samma lokaler sedan år 1991. Vi har sedan dess expanderat och har nu vårt kontor på tre våningar i byggnaden. Vi trivs i och för sig i lokalerna och tycker området är perfekt för vår verksamhet, men det är dags att förnya sig och skaffa lokaler som är mer anpassade för vår storlek och verksamhet.

Vad har ni på gång just nu?

– Bland annat arbetar vi aktivt med att långsiktigt skapa en företagsmiljö där medarbetarna trivs. Flytten till Platinan är en del i detta.

Hur många är ni idag på Göteborgkontoret och hur många vill ni bli?

– I dag är vi 80 medarbetare. Vi har inget mål om antal personer, vi vill vara så många som behövs för att kunna serva våra klienter på bästa sätt.

Vilka rättsområden växer snabbast hos er?

– Vi har för närvarande god tillväxt inom samtliga rättsområden.

Vilka trender ser du i juristbranschen?

– Naturligtvis digitaliseringen men vi ser också en ökad konkurrens med nya aktörer på marknaden.

Wistrand är den första hyresgästen som tecknat hyresavtal avseende de kontorslokaler som uppförs inom Platinan. Sedan tidigare har Scandic ingått hyresavtal avseende de första våningsplanen, i vilka Scandic ska bedriva hotellverksamhet. Platinan omfattar 18 våningar.

Platsannonser