FinansNyhet

Wihlborgs säljer fastighet i Malmö för 720 miljoner

Publicerad

Fastighetsbolaget Wihlborgs säljer fastighet i Malmö till Länsförsäkringar Skånes fastighetsbolag, Länshem Skåne, för 720 miljoner kronor

Sara Johansson

Wihlborgs säljer fastigheten Gängtappen 1 till Länsförsäkringar Skånes fastighetsbolag, Länshem Skåne. Försäljningen sker i bolagsform för en köpeskilling om 720 miljoner kronor netto. Hyresvärdet är cirka 40 miljoner kronor och frånträde sker den 1 december 2019. 

Fastigheten omfattar 14 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd.

Enligt pressmeddelandet genomförs affären genomförs för att göra det möjligt för Länsförsäkringar Skåne att successivt flytta sitt huvudkontor från Helsingborg till Dockan i Malmö.

Annons

Länsförsäkringar Skåne flyttade in på de sex översta våningarna i Gängtappen 2016 och har idag 250 medarbetare samlade på 5 200 kvadratmeter. På sikt är planen att ytterligare 90 personer från centrala funktioner ska flytta in i byggnaden.

– Det är glädjande att Länsförsäkringar uppskattar Dockans unika kvaliteter och vill förlägga sitt huvudkontor här. Länsförsäkringar Skåne har fattat ett beslut om att de ska äga fastigheten där de har sitt huvudkontor och för att göra det möjligt för dem att fortsätta växa har vi tecknat avtal om en försäljning. Fastigheten är fullt utvecklad och vi välkomnar Länsförsäkringar som en långsiktig och engagerad fastighetsägare i Dockan. För Wihlborgs del frigör försäljningen dessutom kapital som vi kan fortsätta investera i regionen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.  

– Vi är mycket glada över förvärvet av den anrika fastigheten. Vi har en stark tillväxt och detta öppnar nya möjligheter att successivt samlokalisera stora delar av våra gemensamma funktioner i en byggnad som uppfyller de behov vår verksamhet har. Malmö är södra Sveriges försäkringscentrum och digitala hubb. Placeringen i Malmö skapar strategiska förutsättningar för oss att ytterligare stärka kundupplevelsen och rekrytera kompetens. Vi ser fram emot en fortsatt hållbar utveckling av fastigheten och att i nära samarbete med Wihlborgs bidra till utvecklingen i Malmö och Dockan-området, säger Susanne Bäsk, vd för Länsförsäkringar Skåne.

Annons

 

Annons