Annons

Annons

Wihlborgs nya vd ser ljust på framtiden

Fastighetsbolaget Wihlborgs visar fortsatt stark tillväxt. Hyresintäkterna ökade med 20 procent och förvaltningsresultatet ökade med 23 procent under första halvåret. Den nytillträdda vd:n Ulrika Hallengren tror på fortsatt ökad intjäning för bolaget.

Under det första halvåret 2018 ökade hyresintäkterna i fastighetsbolaget med 20 procent till 1 330 miljoner kronor, jämfört med 1 106 miljoner kronor under första halvåret 2017.

Driftsöverskottet ökade med 18 procent till 957 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 810 miljoner kronor under samma period i fjol.

Förvaltningsresultatet ökade med 23 procent till 679 miljoner kronor, jämfört med 551 miljoner kronor.

Annons

Annons

Första halvårets resultat uppgår till 923 miljoner kronor, jämfört med 892 miljoner kronor. Det motsvarar ett resultat per aktie på 6,00 kronor, jämfört med 5,80 kronor.

“Som ny vd är jag glad att kunna summera ett mycket starkt kvartal för Wihlborgs, där vår goda tillväxt fortsätter. Tack vare en region i stark utveckling, ett attraktivt erbjudande och engagerade medarbetare kan vi under andra kvartalet redovisa en mycket god nettouthyrning på 46 miljoner kronor, totalt 64 miljoner kronor under första halvåret. Detta är en viktig faktor för att vi ska kunna fortsätta öka vår intjäning”, skriver Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter, i en kommentar till halvårsrapporten.

Delårsrapporten för det andra kvartalet 2018 är Hallengrens första egna delårsrapport för fastighetsbolaget.

“Att vi kvartal efter kvartal levererar starka siffror och god tillväxt bekräftar att vår strategi och affärsmodell är rätt på både kort och lång sikt. Vår balansräkning är fortsatt stark, vilket ger oss goda möjligheter att fortsätta investera i nya projekt som skapar långsiktig lönsamhet för Wihlborgs, hjälper våra hyresgäster att växa och bidrar till att utveckla Wihlborgs och regionen även framöver”, skriver hon.

Ulrika Hallengren som internrekryterades till vd-posten lämnar också en liten programförklaring som hon tar med sig från sin företrädare som vd:

“Anders Jarl lämnade över stafettpinnen till mig med orden ”det mesta är ännu ogjort”. Det bär jag med mig när jag och våra medarbetare tillsammans fortsätter att bygga ett starkt och lönsamt Wihlborgs.”

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons