FinansNyhet

Wihlborgs gör nytt miljardförvärv

Publicerad

Wihlborgs köper den så kallade Tretornfabriken i Helsingborg av Alecta Pensionsförsäkring för 1,2 miljarder kronor.

Camilla Jonsson

Förvärvet avser fastigheterna Hermes 10 och Hermes 16 strax söder om Helsingborg C. Fastigheterna omfattar 51 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, primärt kontors- och utbildningslokaler, en restaurang och cirka 1 000 parkeringsplatser. Säljare är Alecta Pensionsförsäkring. Tllträde har skett idag den 12 april 2019. Det skriver Wihlborgs i ett pressmeddelande.

Fastigheterna förvärvas genom en fastighetsaffär för en köpeskilling om 1 255 miljoner kronor. Hyresvärdet är cirka 95 Mkr och vid tillträdet är drygt 97 procent uthyrt. Fullt uthyrt beräknas avkastningen till ca 5,5 procent. Investeringen finansieras huvudsakligen via befintliga kreditfaciliteter.

–Förvärvet är en viktig del i vår fortsatta utveckling i Helsingborg. Vi ser en god efterfrågan och våra befintliga kontorsfastigheter i Helsingborg är i princip fullt uthyrda. Med detta tillskott får vi möjlighet att hjälpa både befintliga och nya kunder att utveckla sina verksamheter, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter, i en skriftlig kommentar.

Annons

I februari gjordes en annan storaffär, då Wihlborgs köpte två fastigheter i Lund för 1 260 miljoner kronor.

Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

 

Annons

 

 

Annons