Juridik Nyhet

Wigge & Partners växlar upp – rekryterar HR-chef från Visma

Taggar i artikeln

Wigge & Partners
Wigge & PartnersWigge & Partners
Zina Finjan kommer närmast från en tjänst som HR-manager på Visma och har en bred erfarenhet från olika branscher.
Publicerad
Uppdaterad

Wigge & Partners utökar sin ledningsgrupp med en nyanställd HR-chef. Imorgon, 1 februari, börjar Zina Finjan på byrån.

Realtid.se

Advokatbyrån Wigge &Partners har vuxit kraftigt de senaste två åren och har nu 50 anställda. I november organiserade de om sin ledning och bytte ut vd-rollen till en ledningsgrupp på fyra personer; Michelle Öberg Johnson, kontorschef och ekonomiansvarig och delägarna Lisa Antman, ansvarig Bank och Finans, Patrick Forslund, ansvarig Fastighetsrätt samt Anders Morén, specialiserad på företagsöverlåtelser.

Nu kompletteras ledningsgruppen med en HR-chef som gör sin första arbetsdag imorgon, 1 februari, Zina Finjan. 

– Det är viktigt att vara en bra arbetsgivare och vi behöver någon som är professionell inom HR. Våra anställda är vår viktigaste tillgång, säger Lisa Antman. 

Annons

Hon beskriver Wigge & Partners som ”en liten byrå med stora kunder” och säger att från början var ambitionen att inte bli ”fler än en skolklass”. Men stora kunder och höga ambitioner, både när det gäller att var tillgängliga för kunderna och ge personalen ett hållbart arbetsliv, gör att byrån har utökats med åtminstone en parallell-klass, och hon tror inte att det stoppar där. Därför behöver de utöka sin bolagsledning med en HR-specialist. 

Zina Finjan kommer närmast från en tjänst som HR-manager på Visma och har en bred erfarenhet från olika branscher. Hon har jobbat på Boliden, Ikea, Länsstyrelsen i Skåne, Arbetsförmedlingen och Folke Bernadotteakademin.

I övrigt ser Lisa Antman hittills enbart fördelar med byråns nya ledarskap. De fyra har hittills lagt ungefär en dag i veckan var på vd-uppgifter, och med fem personer blir det detsamma som en heltids vd-tjänst. Med den fördelen att fem personers perspektiv, erfarenhet och kunskap tillsammans kommerbyråns aktiva ledning till del.

Annons

– Vi tror vi fångar upp mycket mer i organisationen på det här sättet, säger Lisa Antman.  

Text: Ulrika Fjällborg

Annons