Annons

Annons

tempImageForSave_2.JPG

Martin Järvengren går tillbaka till White & Case när byrån expanderar sin nordiska M&A-verksamhet.

White & Case värvar Martin Järvengren

Martin Järvengren lämnar hedgefondförvaltaren Brummer & Partners och går tillbaka till White & Case som partner i advokatbyråns globala M&A-team. Byrån gör just nu stora satsningar på det nordiska teamet.

White & Case gör stora satsningar på M&A, särskilt i Norden. Återrekryteringen av Martin Järvengren kan ses i det ljuset.

Darragh Byrne, partner i White & Case globala M&A-team säger i ett pressmeddelande: 

– White & Case 2020-strategi innebär att byrån gör stora satsningar på det nordiska M&A teamet. Jan Jensen och Shoan Panahi anslöt som delägare förra året och samtidigt beslutade firman att välja in Henrik Wireklint till delägare. Vår ambition är att expandera vår verksamhet för att tillgodose våra klienters växande behov av juridisk kompetens inom M&A.

Annons

Annons

Martin Järvengren har lång erfarenhet inom M&A och finansiell reglering. Han kommer närmast från rollen som chefsjurist hos hedgefondförvaltaren Brummer & Partners. 

Dessförinnan var han en del av White & Case M&A-team i Stockholm där han främst fokuserade på rådgivning till företag i den finansiella sektorn såsom banker, försäkringsbolag och fondförvaltare. 

– Vi ser en ökad M&A-aktivitet på den Nordiska marknaden framförallt inom den finansiella sektorn. Vi ser också ett stort ökat behov av kvalificerad rådgivning inom frågor som rör olika typer av finansiella regleringar. Martins gedigna bakgrund som M&A-jurist med 12 års erfarenhet i kombination med hans djupa kunnande inom frågor rörande finansiell reglering gör att han på ett unikt sätt stärker vårt nordiska M&A-erbjudande till företag i finanssektorn.”, säger Henrik Wireklint, partner i White & Case globala M&A-team.

– De regulatoriska regelverken inom det finansiella området har varit föremål för en stor expansion och har blivit alltmer komplexa. Jag ser fram emot att hjälpa klienterna manövrera dessa frågor både i samband med M&A-transaktioner och i deras löpande verksamhet, säger Martin Järvengren.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons