Fastigheter

Wallenstam tecknar grönt låneavtal med EIB

Wallenstam har tecknat ett låneavtal om 2 500 miljoner kronor med Europeiska Investeringsbanken.

Publicerad 2020-01-29

Låneavtalet gäller för produktion av hållbara hyresrätter enligt bankens krav på ”nearly-zero-energy buildings” i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

EIB-finansieringen stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), grundstenen i Investeringsplanen för Europa.

I går startade projektet Väven med 116 hyresrätter, ett av projekten inom avtalet, och i samband med det görs en första utbetalning om 500 miljoner kronor. Under året planeras resten av lånet, som har en tillgänglighetsperiod på ett år, att tas ut i samband med finansiering av flera andra hållbara hyresrättsprojekt. EIB kommer att tillhandahålla en kreditfacilitet om totalt  2 500 miljoner kronor, icke säkerställd och med en maximal genomsnittlig kapitalbindning om sju år.

En förutsättning för finansieringen är att projekten uppnår EIB:s krav för ”nearly-zero-energy buildnings”. Syftet med finansieringen är även att stödja byggandet av hyresrätter och därigenom minska den nuvarande bostadsbristen i Sveriges största städer.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in