Wallenberg upp till kamp för motorhobbyn

Peter Poker Wallenberg skriver att Naturvårdsverket hotar såväl motorhobbyn som svensk industrihistoria och samhällsnytta.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-09-13

Peter Poker Wallenberg, företagsledare, racerförare samt ordförande i KAK, Kungliga Automobil Klubben, går till hårt angrepp mot Naturvårdsverket i dagens debattsida i Expressen.

Anledningen är Naturvårdsverkets förslag om hur ma ska komma till rätta med så kallade svarta bilskrotar, samt problem med målvakter som skriver sig på många bilar och inte betalar parkeringsavgifter.

Peter Poker Wallenberg anser att flera förslag i Naturvårdsverkets utredning kommer begränsa möjligheterna för motorhobbyn i Sverige.

Han radar upp förslaget om ett tak för hur många bilar som man får äga, begränsningen av hur länge man får ha en bil avställd samt ett krav på godkänd besiktning för att tillåta export.

Han menar att det måste finnas möjligheter att köpa och sälja delar till andra samlare för att få ihop drömbilen.

"Skulle detta klassas som brottsligt faller grunden för stora delar av motorhobbyn", skriver han.

Han poängterar dessutom hur viktig motorhobbyn är. Den ökar intresset för bilindustrin och biltrafiken och är därför viktig för att öka rekryteringsbasen till svensk industri, resonerar Peter Wallenberg.

"Kompetens och innovationer som utvecklas inom motorhobbyn har också haft betydelse för svensk bilindustris konkurrenskraft", skriver han.

Den är även viktig för att en viktig industrihistoria bevaras, menar han.

"Jag anser att varje bil är en potentiell samlarbil i framtiden".

Han avslutar debattartikeln med att uttrycka sin förhoppning om att regeringen lägger Naturvårdsverkets utredning åt sidan och funderar på andra sätt att komma åt bilmålvakter och svarta skrotar.

Platsannonser

Logga in