Fintech

Vostok investerar i pakistansk fintech

Leder finansieringsrunda i nyetablerade Finja. Det är första pakistanska investeringen för Vostok Emerging Finance.

Uppdaterad 2016-08-02
Publicerad 2016-08-02

Investmentbolaget Vostok Emerging Finance tar en minoritetsandel och leder finansieringsrunda i pakistanska fintechbolaget Finja. Dessutom får Vostok EM en plats i styrelsen efter investeringen.

Finja är ett nyetablerat bolag lanserat av tech- och bankveteranerna Qasif Shahid, Monis Rahman och Umer Munawar. Bolaget vill leverera innovativa finansiella tjänster till Pakistans växande skara av digitala användare.

Investeringssumman uppgår till 1 miljon dollar.

Det är Vostok Emerging Finances första investering i Pakistan. Investmentbolagets vd David Nangle uppger att landet toppade listan för bolaget när det lanserades förra året.

– Från ett fintechperspektiv har vi imponerats av framgångarna i Indien och ser Pakistan kunna följa i dess spår, säger Nangle och tillägger att Finja är i en bra position att gynnas av Pakistans stora befolkning där en stor del inte betjänas av banker, samt landets växande användarskara av smartphones.

En av Finjas tjänster är en typ av digital plånbok som bolaget lanserade för drygt fyra månader sedan och inledde i samma veva ett samarbete med Finca Microfinance Bank.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in