Karriär & ledarskapNyhet

Ny batterifabrik i Mariestad  – tusentals nya jobb

Publicerad
Uppdaterad

Volvokoncernen bygger en ny batterifabrik i Mariestad, vilket på sikt kommer att resultera i tusentals nya jobb enligt presschefen Claes Eliasson.

 

Sarah Carlsson

Nu är det klart att Volvos nya batterifabrik för tunga fordon kommer att byggas i Mariestad. Det kommer på sikt innebära tusentals nya arbetstillfällen, säger Volvokoncernens presschef Claes Eliasson till Ekot.

Johan Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Mariestad, gläds åt beskedet.

– Det är helt fantastiskt, inte bara för Mariestad utan för hela Skaraborg och regionen! Det är en historisk satsning som kommer att ske i Mariestad, vilket kommer att trygga framtidens arbetstillfällen. Nu får vi belöningen för vårt långsiktiga arbete med att marknadsföra Mariestad nationellt och internationellt med vårt fina geografiska läge, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

En omfattande lokaliseringsstudie indikerar att Skaraborgsregionen i Sverige är en ideal plats för fabriken. Den föreslagna siten i Mariestads kommun är belägen nära Volvokoncernens motorfabrik i Skövde och kommer att dra nytta av existerande industri- och logistikinfrastruktur och spjutspetskompetens inom storskalig avancerad industriproduktion, samt ha tillgång till svensk fossilfri energi. Volvokoncernens forsknings- och utvecklingscenter samt huvudkontor i Göteborg ligger endast två timmar bort.

Den slutgiltiga lokaliseringen kommer att beslutas efter offentligt samråd och verksamheten är beroende av miljötillstånd.

Annons