Annons

Annons

Volati utser ny CFO

Andreas Stenbäck värvas från corporate finance-firman MCF Corporate Finance och blir ny Chief Financial Officer och Chief Investment Officer hos industrigruppen.

Andreas Stenbäck kommer närmast från rollen som partner och ansvarig för den svenska verksamheten inom MCF Corporate Finance, en internationell corporate finance-firma inriktad på M&A-transaktioner. Dessförinnan var han partner på Keystone Advisers, som 2016 gjorde en sammanslagning med MCF Corporate Finance. Han har en magisterexamen i industriell ekonomi från KTH och en kandidatexamen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

– Jag har följt Volati under mer än 10 år och som rådgivare varit delaktig i ett antal av de förvärv som Volati genomfört under den perioden. Det känns därför roligt att nu få möjlighet att tillsammans med övriga medarbetare ta en mer aktiv roll i bolagets utveckling. Som ny CFO och CIO ser jag fram emot en spännande resa med fokus på fortsatt tillväxt och långsiktigt värdeskapande, säger Andreas Stenbäck i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Andreas till Volati. Vi har en stark finansiell ställning och en uttalad strategi att skapa värde genom förvärv. Andreas gedigna finansiella kompetens och stora erfarenhet av framgångsrika förvärvprocesser kommer att vara oerhört värdefulla i vårt fortsatta arbete med att utveckla Volati. Jag vill också tacka Mattias för det fantastiska arbete han utfört under sina tio år på Volati. Han har varit en central nyckelperson i bolaget och det går inte att överskatta Mattias betydelse för Volatis framgångsrika utveckling, säger Mårten Andersson, vd för Volati i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Andreas Stenbäck har förvärvat köpoptioner avseende 800 000 stamaktier i Volati från bolagets huvudägare Karl Perlhagen och Patrik Wahlén, till ett pris om cirka 2,5 miljoner kronor. Köpoptionerna har en löptid fram till juni 2023 och ett lösenpris om 55,50 kronor per stamaktie.

Andreas Stenbäck tillträder i september 2019.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons