FinansNyhet

Visma Collectors släpper inkassoapp

Vismas nya inkassoapp riktar sig främst till små och medelstora företag. Foto: Visma
Publicerad

Inkassobolaget – som är en del av Visma-koncernen –lanserar en ny appbaserad inkassotjänst för små och medelstora företag. ”Vi vill förenkla hanteringen av påminnelser och inkassokrav”, säger bolagets affärsområdeschef Erik Ahrholt.

Realtid.se

Med appen kan företag, orgnisationer och föreningar skicka påminnelser eller inkassokrav till kunder som inte betalar i tid.

– Vi vill förenkla hanteringen av påminnelser och inkassokrav. Den nya tjänsten är designad efter små och medelstora företags behov, där viktiga administrativa processer sker med så lite handpåläggning som möjligt, säger Erik Ahrholt, affärsområdeschef på Visma Collectors.

eKrav är kostnadsfri för företagaren att använda. Men det kan tillkomma kostnader hos Kronofogden, samt avgifter för ärenden som återkallas i kravhanteringen. Själva påminnelse- och inkassoprocessen sköts av Visma Collectors. Mottagaren har tolv dagar på sig att betala, innan ett inkassokrav skickas till kunden. Betalning kan göras via internetbank, Swish, bankgiro eller genom en avbetalningsplan.

Annons

– Den nya tjänsten kan underlätta för småföretagare som försökt fakturera men inte fått betalt. Samtidigt som processen sparar tid kan även Vismas starka varumärke göra att kravet prioriteras hos mottagaren, säger Erik Ahrholt.

I mitten på januari köpte Visma Collectors även Link Mobilitys digitala tjänst för mobilfakturering som möjliggör direktbetalning till långivare med sms.

Annons