Annons

Annons

VIsa-pay-to-go.jpg

Kontaktlösa betalningar blir allt vanligare. Foto: Visa

Visa tar kontaktlösa betalningar ut i världen

Efter framgångar i Londons kollektivtrafik vill Visa lansera sin lösning för kontaktlösa betalningar globalt. "Vi vill göra transportupplevelsen snabbare enklare och säkrare oavsett färdmedel", säger Michael Lemberg, produktchef på Visa Europa.
 

Sedan några år tillbaka kan Londonborna betala sina kollektivtrafikresor med ett kontaktlöst kort. Och det har blivit en succé. Över 40 procent av resenärerna använder nu detta kort för att betala buss- och tunnelbaneresor i den brittiska huvudstaden.

– För att nå dit har en hel del behövt förändras. Det har handlat om att skapa nya betalregler. Och utan våra partnerskap hade vi inte sett dessa stora framgångar, säger Shashi Verma, teknikchef på Transport for London.

Mot bakgrund av framgångarna vill nu Visa ta sin lösning ut i världen. För att nå dit lanserar kortbolaget programmet Visa Ready som är ett resultat av ett samarbete mellan teknikföretag, fintechföretag på Visa Innovation Center i London. Inom ramen för programmet ska tekniken testas i stor skala och bland annat behovet av lokala anpassningar undersökas.

Annons

Annons

– Vi vill göra transportupplevelsen snabbare enklare och säkrare oavsett färdmedel, säger Michael Lemberg, produktchef på Visa Europa.
 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons