FinansNyhet

Vinstfall för American Express

Publicerad

American Express Company redovisar ett nettoresultatet för andra kvartalet på 257 miljoner dollar, eller 0,29 dollar per aktie, jämfört med en nettoresultat på 1,8 miljarder dollar, eller 2,07 dollar per aktie, för ett år sedan.

Camilla Jonsson

Det totala intäkterna under andra kvartalet netto efter räntekostnader uppgick till 7,7 miljarder dollar, en minskning med 29 procent från 10,8 miljarder för ett år sedan. Kvartalet återspeglade främst en nedgång i kortmedlemmars konsumtion och en lägre genomsnittlig diskonteringsränta jämfört med året före. Det framgår av fredagens kvartalsrapport.

Konsoliderade avsättningar för förluster uppgick till 1,6 miljarder dollar, upp från 861 miljoner dollar för ett år sedan.

De konsoliderade kostnaderna uppgick till 5,5 miljarder dollar, en minskning med 29 procent från 7,8 miljarder för ett år sedan. Minskningen återspeglade främst betydligt lägre kostnader för kundengagemang på grund av minskningen av kortmedlemmars utgifter och lägre användning av reserelaterade kortmedlemfördelar.

Annons

Bolagets aktie faller i förhandeln på Wall Street efter rapporten.

Konsumtionen med American Express-kort under andra kvartalet föll 34 procent till 205 miljarder dollar.

Skarmavbild_2020-07-24_kl._14.50.12.png

Annons
Annons