Jan Runnhagen, projektledare på Unit4 och Johan Isoz, projektledare för NEBA-projektet på Peab Support tar emot utmärkelsen Årets affärssystemprojekt. Foto: Peab.
Jan Runnhagen, projektledare på Unit4 och Johan Isoz, projektledare för Neba-projektet på Peab Support tar emot utmärkelsen Årets affärssystemprojekt. Foto: Peab.
Utmärkelse

Vinnare i Årets affärssystemprojekt 2020 är utsedd

Det vinnande projektet i utmärkelsen Årets affärsystemprojekt gör det möjligt för byggföretaget Peab att väsentligt snabba upp sin M&A-process.

Publicerad 2020-05-29

Vinnarprojektet "Neba " – som ska uttydas Nytt Ekonomisystem Bygg och Anläggning – är byggt av affärssystemsleverantören Unit4 tillsammans med byggföretaget Peab, vilket framgår av ett pressmeddelande.

Systemet underlättar start och avveckling av nya företag vid förvärv och försäljning. Det följer samtliga länders både legala krav och branschkrav, vilket är viktigt för Peab som har verksamhet i hela Norden.

Peab berättar att de har arbetat med Neba sedan 2016 och har jobbat intensivt ihop med leverantören Unit4 för att få det på plats.

– Det har varit mycket skratt, många lösningar och självklara utmaningar, säger Johan Isoz, projektledare för Neba-projektet på Peab.

Det är den oberoende affärssystemsrådgivaren Herbertnathan & Co som för femte året i rad har delat ut utmärkelsen "Årets Affärssytemprojekt". Den oberoende juryn består av folk från svenska universitet, näringslivet samt branschexperter. 

I juryns motivering står bland annat:

"Årets affärssystemprojekt har genomförts under ovanligt svåra förutsättningar med såväl tekniska som organisatoriska utmaningar. Till exempel hundratals integrationer och stora transaktionsvolymer samt många användare, flera olika affärsområden och ett stort antal juridiska enheter."

Juryn säger vidare att projektet har präglats av ett tätt samarbete mellan kund och leverantör. Kunden har haft en tydlig målbild och "genomfört en välplanerad och strukturerad implementering med hög uppfyllelsegrad av uppsatta mål samt inom beslutad tidplan och budget".

Unit4 tar hem utmärkelsen för tredje gången. 2017 gjorde man det med Lantmännens projekt Favorit och 2018 med Stockholms stad och projektet Sune. 

Platsannonser