Konsult

Vinge och PWC tilldelas prestigefyllt M&A Award

Mergermarket utsåg Vinge till Årets M&A-byrå bland svenska affärsjurister och PWC till Årets M&A-byrå bland svenska finansiella rådgivare.

Uppdaterad 2016-12-09
Publicerad 2016-12-09

På en gala i London under gårdagskvällen korades vinnarna till Mergermarket European M&A Awards 2016.

Vinge utsågs till Årets M&A-byrå bland svenska affärsjurister och PwC till Årets M&A-byrå bland svenska finansiella rådgivare.

Det är tredje året i rad som Vinge tar hem priset.

Teamet från Vinge som närvarade på galan

– Det är med stor tacksamhet gentemot våra klienter som vi ännu en gång tar emot det finaste internationella priset för svensk M&A. Vi ser att klienter efterfrågar den spetskompetens som vi har inom M&A och som är ett resultat av att vi hanterar en stor mängd transaktioner. Vår ambition är att ständigt vässa vår M&A-tjänst. Det har vi gjort till exempel genom att effektivisera våra processer kring M&A-tjänsten och genom att sätta upp virituella datarum. Det är en lyckad satsning som våra klienter uppskattar, säger Maria-Pia Hope, vd för Vinge i ett pressmeddelande.

Vinges transaktioner uppgick till ett värde på över 200 miljarder kronor‎, fördelat på över 70 olika projekt.

Det är första gången PWC Sverige vinner utmärkelsen.

I år har revisionsfirman bland annat varit rådgivare till ledande finansiella investerare såsom EQT och IK Partners. PWC har även varit rådgivare i privatiseringsprocesser såsom vid avyttringen av Gävle Hamn till Yildirim Group i Turkiet. Firman är vanligtvis inblandad i ca 25 transaktioner per år.

– Vi är naturligtvis mycket glada och stolta över den här utmärkelsen, eftersom det visar att vi i vårt långsiktiga arbete att bli den ledande finansiella rådgivaren i Sverige har både gett resultat och har uppmärksammats. Vi vill också passa på att tacka våra kunder som valde oss till deras rådgivare för utan dem hade inte det här varit möjligt. Utmärkelsen visar att vi är på rätt väg och vi kommer att fortsätta att ge bästa möjliga service till våra kunder och hjälpa dem att nå ut internationellt genom vårt breda nätverk, säger Johan Rosenberg, Head of M&A, till Realtid.se.

Utmärkelsen baseras både på antalet genomförda transaktioner och på värdet av affärerna. Hänsyn tas även till den strategiska, komplexa och innovativa nivån på transaktionerna samt till börsnoteringar som involverar private equity-sektorn. I juryn har experter inom M&A ingått samt representanter från Mergermarket.

 

Platsannonser

Logga in