Vinge och MSA rådgivare i jätteaffär

"Sveriges största transaktion utanför börsen", kommenterar Vinges Christina Kokko som tillsammans med ett stort Vinge-team var rådgivare till Santander vid uppköpet av GE Money Bank.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2014-06-23

I dag aviserade den spanska storbanken Santander att man köper GE Money Bank AB. Advokatfirman Vinge var med som rådgivare till Santander och Mannheimer Swartling var rådgivare till GE Capital.

Offentliggjord köpeskilling för aktierna är på 700 miljoner euro, motsvarande 6,3 miljarder svenska kronor.

– Det är roligt att i den största privata transaktionen utanför börsen i år i Sverige (i deal value) är det två svenska byråer, Vinge och Mannheimer Swartling, som fått förtroendet att vara rådgivare vid affären, säger Vinges delägare Christina Kokko.

– Det är inte unikt men tyvärr ser vi ibland att parter tar in utländska advokatbyråer i komplexa transaktioner trots att de är nordiska transaktioner. Christina Kokko tillägger att Vinge hade ett väldigt gott samarbete med Mannheimer samt med lokala rådgivarna Accura i Danmark och Wiersholm i Norge.

Hon förklarar att det är i dessa stora och komplexa transaktioner som Vinge och Mannheimer Swartling verkligen får visa sin styrka då varje team består av cirka 20 jurister och sträcker sig över en rad specialistområden - inte minst de regulatoriska.

Christina Kokko berättar att det inför affären var en konkurrensutsatt controlled auction där GE bjöd in flera budgivare som var heta.

– Det är kul att det finns den aktiviteten och viljan från flera aktörer att göra den här typen av riktigt stora förvärv på den svenska marknaden.

Platsannonser

Logga in