Vinge vinner pris som bästa M&A-rådgivaren bland affärsbyråerna i Sverige. Foto: Vinge
M&A

Vinge och Deutsche Bank bästa M&A-rådgivarna i Sverige

Merger Market presenterar årets vinnare bland Sveriges och Europas M&A-rådgivare. Vinge och Deutsche Bank är bäst i Sverige. "Vi är stolta över att i betydande konkurrens ta hem detta pris för femte året i rad", kommenterar Vinges vd Maria-Pia Hope.

Publicerad 2018-12-07

Över 320 rådgivare deltog på Merger Markets bankett i London i går för att få veta vilka som hedras som de allra främsta rådgivarna år 2018.

I Sverige ärades Deutsche Bank som bästa finansiella M&A-rådgivaren år 2018 och petade därmed ned Carnegie från fjolårets topplacering. Vinge fick priset som bästa M&A-byrån bland affärsjuristerna i Sverige 2018. Vinge var under fredagsmorgonen snabba med en kommentar om utmärkelsen och pekar på att detta är femte året i rad som priset går till Vinge.

-Vi är stolta över att i betydande konkurrens ta hem detta pris för femte året i rad. Särskilt glada är vi över att juryn fäste speciell vikt vid vårt biträde till Tele2 i samgåendet med ComHem, den första fusionen mellan två stora börsbolag på sju år. Det var en transaktion där vi kunde dra på hela bredden i vårt fullserviceerbjudande, från att identifiera en modell för denna typ av samgående som fungerar aktiemarknadsrättsligt, till att lösa de mycket komplexa konkurrensrättsliga knutar som uppstår när två konkurrenter går samman, säger Maria-Pia Hope, VD för Vinge.

Vinge har hittills i år anlitats i 97 transaktionsprojekt till ett sammanlagt värde av 255 miljarder kronor, samt vid 9 börsintroduktioner.

Vidare utsågs även Årets affär 2018 vilket blev: Comcasts förvärv av Sky. Där landade prislappen på 29,7 miljarder pund, motsvarande 340 miljarder kronor. Det är det största förvärvet som noterats i den europeiska medieindustrin.

Årets revisionsfirma 2018 var EY.

Goldman Sachs var europas främsta finansiella M&A-rådgivare 2018, enligt Merger Markets jury.

 Linklaters var europas främsta juridiska M&A-rådgivare 2018.

På europas Mid Market fick Rothschild utmärkelsen som årets finansiella M&A-rådgivare 2018. Samma utmärkelse bland de affärsjuridiska rådgivarna fick Allen & Overy.

Bästa finansiella rådgivare till Private Equity 2018 var EY. Samma utmärkelse bland affärsjuridiska byråerna fick Latham & Watkins.

Se hela listan här.

 

 

 

Platsannonser

Logga in