Digitalisering

"Vi vill revolutionera compliance-funktionen"

Magnus Karlsson kliver in som tillfördnad vd för Transcendent Groups dotterbolag Regtech. 

Uppdaterad 2019-10-15
Publicerad 2019-10-11

Tidigare i år lanserade Transcendent Group dotterbolaget Regtech (Regulatory Technology) i syfte att fylla det tomrum som funnits på marknaden gällande utveckling och leverans av digitala GRC-tjänster (governance, risk and compliance). 

Regtechs första produkt RFA (Regulatory Framework Application) är en digital tjänst som hjälper till att underhålla, administrera och utveckla användarens interna regelverk. RFA bedöms ha stor potential att växa framöver. Regtech är en viktig hörnsten i Transcendent Groups tillväxtstrategi, och målsättningen är att genom digitalisering effektivisera såväl kunders som bolagets interna processer.

Magnus Karlsson kliver nu in som tillförordnad vd för RegTech. Han har arbetat för Transcendent Group i olika befattningar sedan 2007 och var tidigare seniorkonsult hos revisions- och rådgivningsbyrån Deloitte. 

Vad är det som lockar med rollen som tillförordnad vd?
– Att skapa ökat värde för våra kunder och medarbetare. Många företag lägger idag allt för stor del av sin tid på att skapa regelverk snarare än att implementera och följa upp dem. Med RFA sparas både tid och pengar och fokus kan läggas på just implementeringen. Jag ser detta som en stor vinst för både våra kunder och medarbetare.

Vad vill du åstadkomma i din roll?
–  Initialt handlar det om att öka andelen kunder som använder vår RFA-tjänst. Våra kunder har behov av effektiva lösningar och jag bedömer att vi med ganska små justeringar i vår nuvarande RFA-produkt skulle kunna tillgodose dessa behov.

Magnus Karlsson berättar att den största utmaningen består i att prioritera rätt produkter och tjänster utifrån kundernas behov.

– Det finns flera områden som kan utvecklas, men det viktigaste är att genomföra de satsningar som våra kunder är mest intresserade av. För att lyckas med det inkluderar vi våra kunder i utvecklingsarbetet.  

Magnus Karlsson är övertygad om att produkten RFA har möjlighet att revolutionera compliance-funktionen. 

– Många företag lägger idag alltför stor del av sin tid på att skapa regelverk snarare än att implementera och följa upp dem. Med RFA sparas både tid och pengar och fokus kan läggas på just implementeringen.

Hur vill ni utvecklas?
– Över tid kommer vi tillvarata digitaliseringens möjligheter inom hela Transcendent Groups tjänsteutbud med fokus på nya innovationer som skapar värde för såväl våra kunder som medarbetare.

Transcendent Group förbereder sig nu för en börsnotering. Teckningsperioden sträcker sig fram till den 15 oktober och planerad första dag för handel är den 22 oktober.  

Fakta om Transcendent Group:

Grundades: 2001.

Omsättning 2017: cirka 147,8 miljoner kronor.

Omsättning 2018: cirka 181,2 miljoner kronor.

Resultat 2017: cirka 7,4 miljoner kronor (EBIT).

Resultat 2018: cirka 10,1 miljoner kronor (EBIT).

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in