Realtid/Onoterat

I samarbete med Dealstation

OnoteratNyhet

”Vi tycker att det saknas fonder som investerar i riktiga småbolag”

AIFM, Ericsson & PartnersAIFM, Ericsson & Partners
Teamet på Ericsson & Partners.
Publicerad
Uppdaterad

AIFM och  Ericsson & Partners kommer tillsammans att rulla ut ”Ericsson & Partners Edge” – en fond med fokus på riktigt små nordiska bolag.

Realtid.se

Fonden Ericsson & Partners Edge ska bygga på strategin att identifiera bolag som verkar för positiv förändring mot en renare planet, bättre hälsa och högre levnadsstandard.  Fonden investerar i bolag som driver förändring i stället för ren exkludering eller en hållbarhetsgranskning som sista steg. Fonden har som mål att investera fokuserat, cirka 25–30 innehav, främst i små nordiska bolag av hög kvalitet men som generellt sett anses underbevakade och undervärderade i marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fondbolag är AIFM Capital AB, ett dotterbolag till AIFM Group. Ericsson & Partners med ansvarig förvaltare Herman Eklund i spetsen, sköter portföljförvaltningen av fonden.

–Vi tycker att det saknas fonder som investerar i riktiga småbolag. När större fonder säger småbolag menar de ofta relativt stora bolag som förvisso är små globalt men stora i Sverige. Några exempel är Electrolux, Getinge, Trelleborg och Skanska. En av fördelarna med Ericsson & Partners Edge är att vi kommer kunna investera i riktigt små bolag som mycket få andra investerare följer, där man verkligen kan få bra betalt genom att göra djup analys och förstå bolagen, säger Fredrik Ericsson,  vd för Ericsson & Partners i en presskommentar.

Annons

–Att vi kan göra det här tillsammans med AIFM, som precis som vi tycker att det är viktigt att jobba nära sina kunder, är mycket glädjande. Det finns inte allt för många fondbolag utanför Stockholmsregionen och därför är det extra roligt att ett företag från Kalmar och ett från Malmö startar en resa tillsammans, säger Fredrik Ericsson.

Ericsson & Partners har bedrivit diskretionär förvaltning sedan 1992.

Annons