David Aversten, chef för advokatbyrån Delphi.
David Aversten, chef för advokatbyrån Delphi.
Juridik

"Vi ser långsiktigt på våra rekryteringar"

Det går bra nu. Åtminstone för advokatbyrån Delphi som får pris efter pris och samtidigt satsar på nyrekryteringar. Delphi vill dessutom ligga i teknikens framkant och implementerar just nu AI-verktyg.

Uppdaterad 2019-03-19
Publicerad 2019-03-19

Ni har fått en toppranking av det brittiska rankingsinstitutet Chambers & Partners. Kan du berätta mer? Vad innebär det här för er?

– Vi är väldigt stolta över att uppmärksammas för vår specialistkompetens. Likt tidigare år rankas vi högt inom ett flertal områden. Vi är topprankade inom Information Technology och fick även fina placeringar inom bland annat Intellectual Property, Corporate/M&A och Private Equity, säger David Aversten, executive partner – motsvarande vd – på Delphi.

Utöver det är tio av Delphis partners individuellt rankade inom ett eller flera områden, bland annat är Agne Lindberg rankad som en av Sveriges ledande advokater inom IT.

– De fina omdömen våra klienter ger oss är givetvis glädjande. Vi strävar efter att vara en strategisk samarbetspartner till våra klienter och omdömena innebär att vi lyckas med det.

Inte nog med det, nyligen blev ni topprankade av Regi i Årets advokatbyrå – för fjärde året i rad . Vad innebär det för er?

– Vi har blivit utnämnda till Årets Advokatbyrå tre år i rad och i år kom vi på en andra plats i klasserna Årets Advokatbyrå 200+ MKR samt Stora Klientpriset.

– Det är otroligt hedrande att få dessa utmärkelser eftersom det är klienternas nöjdhet som avgör vilken advokatbyrå som vinner. Framförallt lär vi oss genom undersökningen hur vi kan utveckla våra klientsamarbeten och vässa vårt erbjudande ytterligare.

David Aversten anser att viktiga kriterier för att ligga i framkant är nytänkande och en inkluderande företagskultur. Ett led i det arbetet är att Delphi precis har tillsatt en ansvarig för digital och innovation, advokat Sophia Lagerholm, som har arbetat på Delphi sedan år 2 000. 

– Vi implementerar för närvarande AI-verktyg och driver på digitaliseringen internt. Vi vill ligga i framkant eftersom AI och digitaliseringen skapar enorma möjligheter för innovation och utveckling, säger David Aversten.

Ni fick två nya advokater i Advokatsamfundet i förra veckan. Vad betyder det för er?

– Det är givetvis fantastiskt roligt att följa våra juristers utveckling och se dem bli advokater. Vi rekryterar kontinuerligt många nyutexaminerade biträdande jurister. Vi ser långsiktigt på våra rekryteringar och satsar därför mycket på internutbildningar. Bland annat genom vårt utbildningsprogram Delphi Academy som fokuserar på vidareutbildning av juridiska kunskaper, affärsmannaskap, ledarskap och projektledning. Vi tror att det är viktiga verktyg för att kunna utvecklas som advokat och strategisk rådgivare.

Platsannonser

Logga in