Annons

Annons

"Vi kommer fortsätta expandera"

Arctic Securities satsar på att ta marknadsandelar på krediter och företagsobligationsmarknaden i Sverige. Anna Hallsten, som är ansvarig för Arctic Securities svenska verksamhet, berättar för Realtid att teamet kommer växa ytterligare de kommande åren.

Arctic Securities meddelade i dag att man stärker teamet i Sverige och rekryterar från Swedbank och Nordea inom DCM och krediter.

Headhuntade ni eller sökte de jobb själva?
– I somras tog vi ett aktivt val att rekrytera där vi annonserade i tidning. Vi har headhuntat.

Per Eliasson, Fredrik Sangberg och Andreas Adler kommer närmast från Nordea Debt and Risk Solutions där den förstnämnde var chef på avdelningen. Gustav Larsson kommer närmast från Swedbank Markets kreditanalys där han analyserade HY och IG-krediter. 

Varför valde ni dessa?
– Vi tror att de kommer att passa bra i vår satsning på krediter och företagsobligationer. De har även arbetat i hop, vilket vi tror kommer att bidra till att man får en bra sammansatt team på Arctic. 

Annons

Annons

Satsar ni extra mycket i Sverige nu?
– Ja, Arctic grundades i Norge 2007 och 2015 började man expandera internationellt, bland annat till Sverige och New York. Sedan 2015 har vi vuxit kraftigt, vi har fördubblats, och vi ser fortsatt att vi kommer expandera. Vi är 30 stycken på Arctic Securities i dag och vi ser att vi inom några år kommer att vara 40 stycken.

Vilka affärsområden har ni?
– Vi har DCM som vi nu har rekryterat till och ECM, aktieemissioner, och en sektorsatsning inom fastigheter. Det är dessa tre fokusområden vi har förutom mäkleriet.

Hur ser marknaden ut i Sverige för Arctic?
– Vi har vuxit. Den underliggande marknaden på företagsobligationssidan har vuxit ganska kraftigt de senaste åren och där vill vi vara med att ta mer marknadsandelar. När man tittar på aktieemissioner så etablerades den avdelningen hos oss för två år sedan och där lyckades vi 2017 att ta ungefär 12 procent av företrädesemissionsmarknaden av antalet emissioner som gjordes i Sverige. För något år sedan satsade vi extra mycket på fastighetsexpertis och där har vi genomfört ett antal affärer och har en stor pipeline. Affären växer på enligt plan.

Anna Hallsten, som är ansvarig för Arctic Securities svenska verksamhet, var med och grundade Nordic Fixed Income tillsammans med Catella år 2010. Den norska Arctic koncernen förvärvade Nordic Fixed income 2015 som skapade plattformen för Arctic i Sverige.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons