Annons

Annons

"Vi hade en bra diskussion med Mangold"

Bengt Engström, styrelseordförande i Real Holding, uppger att han blev förvånad över stämningen då Real Holding har motfordringar mot Mangold och att dialogen dem emellan var bra. Den finansiella krisen i bolaget arbetar bolaget också med.

Mangold har lämnat in en stämningsansökan mot fastighetsbolaget Real Holding och kräver drygt 2,5 miljoner kronor, vilket Realtid.se skrivit om. Nu svarar Real Holdings ordförande Bengt Engström på stämningen.

- Vi har inte så mycket mer att säga publikt om detta mer än att vi har olika uppfattningar om vissa saker som vi håller på att diskutera med dem om. Den här diskussionen pågår.

Real Holdings B-aktier samt preferensaktier handlas på NGM Nordic MTF.

Annons

Annons

Ni har inte meddelat marknaden om denna stämning?
- Nej, eftersom vi fick uppfattningen om att Mangold inte tänkte gå vidare med denna. Vi tyckte inte det fanns något skäl eftersom vi hade en bra diskussion med dem. Men om något annat som vi inte redan vet så får vi göra detta. Jag kan ju inte lova att vi kommer att komma överens men en dialog pågår.

Men det finns redan en ansökan om stämning i tingsrätten. Har ni inte en skyldighet att meddela marknaden då?
- Det är frågan om hur signifikant det är också. Jag tycker inte det, men sen kan man alltid ta fel beslut, det visar sig så småningom om det drar iväg åt ett annat håll än vad vi gjort bedömningen om. Denna bedömning har vi gjort just nu iallafall.

Han uppger även att Real Holding har motfordringar mot Mangold som uppgår till det krävda beloppet, men vad dessa rör vill han inte "prata om i pressen".

Hur ser ni på framtiden, finansiellt nu?
- Vi jobbar hårt på att det kommer att komma nyheter nu inom inte allt för lång framtid och det kommer vi att meddela när det är dags.

I årsredovisningen hymlar inte Real Holding om den tuffa finansiella situationen som bolaget befinner sig i och Bengt Engström bekräftar detta.

- Så är det, men vi tänker samtidigt finna en lösning på det. Det är nyheter som kommer senare och det kan jag inte prata om förrän det är dags.

Real Holding sattes på kartan under 2015 då bland annat Kvalitena stod som storägare i bolaget. Sedan dess har dock ägarbilden förändrats. Så sent som i maj i år kom en ny huvudägare in i bolaget, Gremio Fastigheter, som förvärvade samtliga aktier från såväl Kvalitena som Tuve Holding som då ägde 705.000 A-aktier vardera, motsvarande 20,32 procent av rösterna i bolaget och 9,30 procent av kapitalet.

Vd i Gremio Fastigheter är Lars Olsten som även är grundare och Partner i fastighetsbolaget Newcap som förvaltar, utvecklar och producerar fastigheter i mellersta och södra Sverige. Styrelseordförande i bolaget är Mats Jämterud som är medgrundare och tidigare vd för Arlandastad Holding AB och dels styrelseordförande i Umida Group.

 

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons