Annons

Annons

”Vi gillar affären nästan lika mycket som juridiken”

NLA Advisors AB byter namn till Qap Legal Advisors AB –  och utvecklar sitt erbjudande mot start-ups och scale-ups.

Omprofileringen medför en tydligare företagsidentitet och är, enligt ett pressmeddelande, ett naturligt steg i utvecklingen för Qap Legal i en situation där bolaget växer och utvecklar sitt erbjudande och koncept ytterligare inom nutida affärsjuridisk rådgivning.

– Det har aldrig varit så kul som nu och vi har stora ambitioner samt vill växa ännu mer. För att lyckas med det är ett starkt och tydligt varumärke ett måste och omprofileringen markerar även en ny fas i bolagets utveckling. Jag har i samband med detta därför nöjet och glädjen att välkomna Dennis Lundquist som ny vd  och partner samt Isabelle Hallin som junior partner”, säger Niklas Bergman, grundare av Qap Legal.

Qap Legal har ett tydligt fokus mot start-ups och scale-ups och erbjudandet omfattar rådgivning inom bland annat M&A, bolagsrätt- och styrning, kommersiella avtal, finansiering, bolags- och incitamentsstrukturer, projektledning och ”all things start-up”.

Annons

Annons

– Vi ser oss själva som en start-up och kommer antagligen alltid att göra det och tycker att det är fantastiskt roligt att få arbeta med drivna och talangfulla människor med grymma idéer. Juridiken är fortfarande densamma och de flesta byråerna kan leverera kvalitativ juridisk rådgivning, men skillnaden ligger i att ta sig tiden att verkligen förstå bolagets verksamhet, målsättningar och risker, och anpassa rådgivningen därefter. Där tror jag vi har en USP eftersom vi gillar affären nästan lika mycket som juridiken”, säger Dennis Lundquist.

Qap Legal ska även fortsättningsvis arbeta aktivt med olika debiteringsmodeller och skräddarsyr dessa efter kunders behov, storlek och utvecklingsfas, innefattande allt från fastprissättning, takprissättning, retainers, ”success fees” etc.

–Transparens och förutsägbarhet är nyckelord i vår debiteringsstrategi och vi märker att det gynnar alla parter i slutändan. Vår ”sweet spot” är mellan den löpande timdebiteringen utan eftertanke och det alltför allmänna ”one-size-fits-all”-upplägget utan någon kundanpassning”, säger Dennis Lundqvist.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons