Fredrik von Baumgarten, en av grundarna till Osborne Clarke Stockholm
Juridik

"Vi bygger för framtiden"

"Den stora utmaningen för en nystartad firma är naturligtvis att rekrytera de bästa människorna. Och där tycker vi att vi faktiskt gjort ett fantastiskt bra arbete". Det säger Fredrik von Baumgarten, en av grundarna till Osborne Clarke Stockholm, till Realtid. 

Publicerad 2018-02-20

Fredrik von Baumgarten, en av grundarna till Osborne Clarke Stockholm, kommenterar: 

Vad har hänt hos er under det gångna året?

– Henrik Bergström och jag startade Osborne Clarkes  Stockholmskontor den 1 september 2017. Vi hade då i princip våra fyra tomma händer och har sedan dess i ganska rask takt lyckats bygga upp en idag väl fungerande verksamhet med snart 14 kvalificerade jurister varav sex är partners. Efter en intensiv höst och vinter har vi nu flytta in i våra nya permanenta lokaler på GT30 i centrala Stockholm och från och med den 2 april sitter vi på två nyrenoverande våningsplan.

 Vilka har de största utmaningarna varit (och hur har ni lyckats bemästra dessa)?

– Den stora utmaningen för en nystartad firma är naturligtvis att rekrytera de bästa människorna. Och där tycker vi att vi faktiskt gjort ett fantastiskt bra arbete. Mikael Moreira och hans venture capital team har redan rådgivit vid ett stort antal investeringar, inte minst för EQT Venture som vi arbetar löpande och nära med. Vi har även lyckats vinna M&A mandat hos för oss nya klienter vilket är glädjande. Vidare har Nimrod Badur och fastighetsgrupp redan varit med i flera större fastighetstransaktioner och med Björn Bjuggren och Caroline Rifall har vi lagt grunden till en riktigt bra Bank & Finans avdelning. Henrik leder vårt affärsområde Digital Business där vi för tillfället har många intressanta internationella uppdrag. Med ökade efterfrågan på våra tjänster och inte minst nyfikenhet kring Osborne Clarke så anställer vi för närvarande nyutexaminerade jurister och inom kort börjar vår första administrativa personal. Vi för även samtal med ett antal intressanta partner kandidater inom M&A/Corporate och arbetsrätt.

 Har ni sett nya kundmönster under 2017?

– Det är naturligtvis svårt för oss att se ett tydligt kundmönster ännu givet den korta tid som vi varit igång. Vi bygger för framtiden men kommer fortsättningsvis fokusera på våra huvudsakliga affärsområden Digital Business, Financial Services, Life Sciences Health och Real Estate & Infrastructure och där vi kommer erbjuda allt vad en traditionell full-service firma täcker i form av legal kompetens. Vad vi  till vår stora glädje kunnat notera på denna korta tid är att många kunder valt att följa med oss till Osborne Clarke och att det verkar finnas ett stort intresse av att höra mer om Osborne Clarke och vår internationella närvaro i Europa, Asien och USAs båda kuster.

 Vilka är de största trenderna inom er bransch just nu?

– De tydliga trenderna just nu är fortsättningsvis, som för så många andra, efterfrågan på specifika och särskilt för kunden anpassade IT-lösningar. En utveckling som är positiv i den bemärkelsen att den även ger oss möjligheter att fokusera på våra kunders kärnfrågor och bli än mer relevanta och tydliga i vår rådgivning. Detta är något som Osborne Clarke internationellt sett satsar mycket på genom ett omfattande arbete som leda av vårt Solutions Team i UK. På den rent legala sidan ser vi en fortsatt stark efterfrågan på transaktionsrådgivning samt regulatoriska frågor i allmänhet och dataskyddsfrågor i synnerhet. Det finns även ett växande intresse för rådgivning kring Blockchain och AR/VR.

Vad händer hos er under 2018?

– Under 2018 är vår ambition att fortsätta växa, utveckla våra nuvarande kundrelationer samt presentera vårt erbjudande för nya kunder. Vi kommer tillsammans med våra internationella kollegor utveckla erbjudandet inom det digitala området samt sträva efter att hitta fler sätt att möta kundernas efterfrågan vad gäller nya prismodeller och leverans. Målet att vara runt 60 jurister inom några år ligger fast och om vi lyckas med våra planer har vi växt till runt 25 jurister vid årets slut. Ambition, mod, energi och nyfikenhet är viktiga ledord för oss! Internationellt fortsätter Osborne Clarke att växa – nu senast med utökad täckning i Indien och sedan en tid med kontor i New York. En sund företagskultur är prioriterat för Osborne Clarke och den senaste utmärkelsen som RollOn Friday´s 2018 Firm of the Year är ett fint erkännande i den delen.    

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in