Revision

"Vi är inte förvånade"

Grant Thorntons informationschef Lisbeth Larsson om dagens friande dom – som gör att bolaget slippet betala 1,8 miljarder kronor i skadestånd till norska Troms Kraft.

Uppdaterad 2016-07-08
Publicerad 2016-07-08
Lisbeth Larsson
Foto: Grant Thornton

Idag kom domen i skadeståndsmålet där Grant Thornton och dess revisor Elisabeth Simonsson stämdes på närmare 1,8 miljarder kronor av det norska elbolaget Troms Kraft.

Och Grant Thorntons informationschef Lisbeth Larsson är inte överraskad över utfallet.

– Vi är inte förvånade. Vi har under en lång tid varit övertygade om att vår mortpart inte har kunnat nå framgång med sin talan, säger hon till Realtid.se.

Trots revisionsbyråns övertygelse har det varit några nervösa månader i väntan på domen.

Skadeståndskravet på nästan 1,8 miljarder kronor – ungefär 15 gånger storleken på Grant Thornton Swedens senast redovisade årliga vinst – hade inneburit stora konsekvenser för revisionsjättens verksamhet i Sverige.

– Även om vi har sett fram emot det här domslutet är det naturligtvis en stor lättnad, både för oss och framförallt för vår revisor (Elisabeth Simonsson, reds anm.), säger Lisbeth Larsson.

Tror du att Troms Kraft kan komma att överklaga?
– Det beror ju på hur domskälen är skrivna. Vi håller fortfarande på att gå igenom domen ordentligt, men vad vi kan se så delar domstolen vår uppfattning, och det är vi glada över, säger  Lisbeth Larsson.

Platsannonser