Johan Henrikson är vd på Verisec. Foto: Verisec och Pixabay
IT

Verisec i samarbete med Consid

It-säkerhetsföretaget Verisec inleder ett långsiktigt partnerskap med it-bolaget Consid. Tillsammans ska de utveckla och integrera Verisecs BankID-utmanare Freja.

Uppdaterad 2018-03-05
Publicerad 2018-03-05

Det framgår av ett pressmeddelande.

Verisec har skapat mobila e-legitimationstjänsten Freja. Consid erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Genom samarbetet ska Freja införlivas i många av de tjänster som utvecklas och förvaltas av Consid.

"Med kontor i fjorton svenska städer utgör snabbväxande Consid en stark partner och ger Verisec större möjlighet att skapa nationell infrastruktur", heter det.

– Freja eID är den nya generationens e-legitimation (...) distributionen är även effektivare då de fysiska legitimationskontrollerna görs via Freja eID-ombud och inte via banker. Man har även en flexiblare affärsmodell där kunder betalar ett fast pris istället för att kostnaden beror på antalet inloggningar. Det gör att till exempel offentliga organisationer lättare och mer effektivt kan budgetera kostnaden, hävdar Peo Strömberg, innovationschef på Consid

Platsannonser