Verdane gör affär med Aggregate Media

Riskkapitalbolaget köper aktier i sju bolag.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2016-01-20

Verdane Capital köper genom VIII-fonden aktier i sju bolag från investmentbolaget Aggregate Media.

Det är den femte affären med Aggregate för riskkapitalbolagets fonder sedan 2006. Med de sju som nu omfattas av den senaste affären har Verdane investerat i 44 bolag som tidigare ägts av Aggregate Medias fonder.

– Vi har redan erfarenhet från över 37 e-handelsbolag och därmed många konkreta förslag på vad som kan göras både på kort och lång sikt för att skapa värde, säger Verdanes partner Henrik Aspén i en kommentar.

Bland företagen som ingår i transaktionen finns låne- och kreditförmedlaren Consector och Funera, Sveriges mest anlitade internetbaserade begravningsbyrå.

– Vi ser att alla branscher påverkas av digitaliseringen och det faktum att exempelvis Funera redan nu är Sveriges tionde största begravningsbyrå, visar att också relativt konservativa nischer kan utvecklas och erbjuda sina kunder nya tjänster tack vare nätet, kommenterar Aspén.

Under Aggregate Medias ägande har samtliga bolagen vuxit på sina respektive områden. Investmentbolaget planerar under 2016 att lansera sin åttonde fond och investera i nya bolag, uppger vd Patrik Rosén.

Här är alla bolag som omfattas av transaktionen:

Allinc (online resebyrå)

Consector (låne-och kreditförmedlare)

Ecoride (Nordens ledande elcykelproducent)

Funera (begravningstjänster på nätet och via telefon)

Schoolido (digital läroplattform för årskurs 7-9)

Stor & Liten (leksaker på nätet)

Smart Senior (förmånskort för pensionärer)

Platsannonser