Veckans Affärer indragen i skalbolagsaffär

Inleder etikarbete.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2008-03-26

Efter Resumés avslöjande om Veckans Affärers analytiker David Zaudys skalbolagsaffärer, inleder affärstidningen ett etikarbete.

Enligt Resumé ska David Zaudy försökt gömma undan 26 miljoner kronor från beskattning genom en skalbolagsaffär via sina egna bolag på Malta.

Något som han misslyckades med när Skatteverket granskade en skalbolagshärva kring företaget LSA Finance. Han blev därmed upptaxerad med tio miljoner kronor – ett beslut som David Zaudy tänker överklaga.

Veckans Affärers chefredaktör, Pontus Schultz, säger till Resumé att han inte kände till affärerna som ska redovisas för läsarna i morgon.

Han tillägger att det inte ska förekomma då Veckans Affärer tillämpar samma regler som de flesta affärstidningar – anställda förväntas redovisa innehav och förtroendeuppdrag för ansvarig utgivare.

– Vi ska också ta en intern debatt om etikfrågan. Vi bör fundera på om det är en konkurrensfördel att redovisa allt öppet? Analyslandskapet har förändrats och det är hård konkurrens. Om vi ska granska andra är vår trovärdighet den främsta konkurrensfaktorn, säger Pontus Schultz till Resumé.

Platsannonser

Logga in