Annons

Annons

Vd:n pudlar efter felaktig rapportering

Tobin Properties vd Erik Karlin ber om ursäkt för felaktig rapportering om sina transaktioner i bolaget. "Jag har av misstag slagit ihop mina transaktioner", skriver han i ett meddelande.

I dag publicerades en korrigering av Erik Karlins förvärv av aktier i Tobin Properties där han är vd. Det rör 15 transaktioner om 8.760 aktier fördelade på tre dagar i början av sommaren till kurser mellan 67 kronor och 73 kronor. Totalsumman landade på cirka 600.000 kronor.

I ett meddelande skriver Erik Karlin, som gjort förvärven via bolaget Karlin & Co Stockholm AB: "Jag har av misstag slagit ihop mina transaktioner till ett och samma rapporteringstillfälle vilket jag nu på efterhand förstått varit felaktigt. Ber om ursäkt för detta och kommer nu försöka korrigera detta så att det bli rätt", framgår det i Finansinspektionens insynslista.

Aktierna handlas på First North.

Annons

Annons

Tobin Properties rapporterade så sent som i fredags halvårsrapporten som visar att bolaget går starkt framåt. Rörelseresultatet ökade till 45,7 miljoner kronor jämfört med -10,1 miljoner kronor  samma period i fjol. resultat efter skatt ökade till 40,2 miljoner kronor jämfört med -10,7 miljoner kronor året innan.

Tillväxtmålen för Tobin Properties under 2017 är att sälja bostäder till ett värde om 2 miljarder kronor samt byggstarta 500 bostäder. Enligt vd-ordet i rapporten har bolaget hunnit nå halvvägs under halvåret.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons