Annons

Annons

Vd-förändringar i Remium

Tore Gröttum lämnar vd-rollen för Remium Nordic men stannar kvar i holding-bolaget. Ny vd är Mikael Kennemyr.

Remium Nordic, som för en månad sedan förlorade tillståndet att driva finansierings- värdepappersrörelse, har ansökt om ledningsprövning för en ny vd, Mikael Kennemyr. FI uppger i ett beslut, taget för tre dagar sedan, att i och med att Remium Nordic AB inte innehar några tillstånd från myndigheten finns det ingen anledning avv pröva ansökan.

När Realtid.se når Tore Gröttum bekräftar han att han inte längre är vd för Remium Nordic AB men att han fortfarande är vd för Remium Nordic Holding.

Var det ditt beslut eller styrelsens beslut?

Annons

Annons

- Det var min önskan, men jag sitter kvar som vd i Remium Holding AB, säger Tore Gröttum som även talar om en övergångsfas för Remium.

I ledningsprövningen uppger Remium att Mikael Kennemyr inte har något kvalificerat innehav eller något i övrigt väsentligt inflytande.

Han har sedan mars 2017 arbetat som strategichef för Norra Affärs AB, som äger 9,9 procent av Remium. Mikael Kennemyr var vice vd för Remium Nordic mellan juni 2016 till sista februari 2017. Han har i dag styrelseuppdrag i Remium Nordic Holding, Remium Nordic, Nordic Affärs Finance samt Magnus Lethos bolag Utgaard 8 AB och Silver Chip Holding som i sin tur äger Norra Affärs Holding.

Mikael Kennemyr skriver i ansökan att han tidigare varit anställd i Norra Affärs samt varit styrelseledamot i Norra Affärs Holding och Norra Affärs AB men att han avgått från styrelserna.

”Mot denna bakgrund kommer jag inte att delta i beslut som rör avtal och övriga affärsmässiga förhållanden mellan Remium Nordic AB och Norra Affärs Holding AB och/eller Norra Affärs AB".

Realtid.se har sökt Mikael Kennemyr och ordförande Tor Dunér för en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons