Vd-byte på Penser

Johan Mörner tar över vd-posten efter Joachim Spetz.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2014-03-18

Erik Penser Bankaktiebolag byter vd. Joachim Spetz, som varit vd sedan 2011, lämnar banken inom kort. Han ersätts av Johan Mörner, idag chef för private banking på Swedbank.

– Jag har nu, efter att ha haft fem utomordentligt roliga och lärorika år på Erik Penser Bankaktiebolag varav tre år som vd, gjort bedömningen att det är rätt tillfälle att lämna över vd-stafettpinnen, säger Joachim Spetz i ett pressmeddelande.

Banken redovisade nyligen sin första helårsvinst efter en lång rad år av förluster och behov av stödfinansiering från ägaren. Ordförande Claes-Henrik Julander hyllar Joachim Spetz för arbetet med att vända verksamheten:

– Att ha lyckats genomföra en halvering av bankens kostnader och ändå ökat intäkterna från bankens högkvalitativa tjänster är inget mindre än ett stordåd av Joachim Spetz. Samtidigt är jag mycket nöjd med att vi lyckats rekrytera Johan Mörner som efterträdare, säger Claes-Henrik Julander i pressmeddelandet.

Det är inte klart exakt när under våren som Johan Mörner kan tillträda. Han har det senaste året arbetat på Swedbank dit han blev rekryterad från Carnegie. På Carnegie arbetade han i sex år och var chef för private banking när han slutade.

Mörner har en bakgrund på HSBC samt Nordea.

Platsannonser