Varning för Trig-haussare

Tyska finansinspektionen har inlett en utredning om marknadsmanipulation.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-03-16

Svenska Trig Social Media noterades på Frankfurtbörsen i september förra året. Bolaget skriver i bokslutet för 2014 att man är nöjd med att intresset för aktien har ökat den senaste tiden samtidigt som kursen klättrat över noteringsnivån 3 euro.

Kursen låg på 3,20 euro per aktie vid lunchtid på måndagen.

Men nu går tyska finansinspektionen Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin) ut med en varning för en misstänkt manipulation av aktiepriset.

Enligt BaFin förekommer marknadsföring av Trig-aktien via telefon i mycket positiva ordalag. Man namnger inte vem eller vilka som står bakom kampanjen.

Man anser sig dock ha bevis för att haussarna använder "falsk eller missvisande information" och att det kan förekomma intressekonflikter som inte framkommer.

Enligt BaFin har en utredning om misstänkt marknadsmissbruk inletts.

Varningen kommer olägligt för Trig Social Media som är på väg att förbereda en sekundärnotering i Spanien.

Enligt bokslutet pågår också förhandlingar med en bank samt privata investerare om att tillföra nytt kapital till bolaget. Kassan innehöll endast 100.000 euro vid årsskiftet.

Bolaget har lanserat en rad digitala tjänster inom e-handel, sociala medier och har senast gett sig in i e-sportsegmentet. Trig omsatte dock bara 392.000 euro under fjolåret och flaggar i bokslutet för att användartillströmningen inte har gått så snabbt som man avsett. Trots detta ligger bolagets börsvärde på enorma 1,15 miljarder euro.

Anthony Norman, bolagets ordförande och talesperson, var inte anträffbar för en kommentar på måndagsförmiddagen.

Platsannonser