Finans Nyhet

Värmdö har fått sin egen Wikileaks – Värmdöleaks

Publicerad

Senaste avslöjandet visar att en ledande kristdemokrat tröttnat på samarbetet i koalitionen.

Realtid.se

Stefan Mårtensson har kallats Värmdös farligaste man i politiska kretsar. Inte minst för sin vassa blogg.

Nyligen lämnade han samtliga uppdrag för Värmdöcentern, där han bland annat suttit med i valberedningen, styrelsen och även varit politisk sekreterare.

Och nu kan han alltså lägga en ytterligare sträng till sin lyra – han har blivit Värmdös motsvarighet till Julian Assange.

Annons

I december drog han nämligen igång en webbplats med Wikileaks som förebild. Det vill säga den publicerar dokument som har lämnats in på anonym väg:

– Man måste få se vad som sker i kommunen, det är ganska mycket mörkläggning, säger Stefan Mårtensson till Nacka Värmdöposten.

I veckan kom det bland annat fram att kristdemokraten Clarence Östhammar riktar skarp kritik mot arbetet med koalitionen i Värmdö.

Annons

Han vänder sig emot att han blivit invald som ordförande i nämnden utan att ha någon kunskap om hur organisationen skulle fungera, utan att kunna förbereda arbetet och utan att någon lön förhandlats fram.

Bägaren rann över då han stängdes av från övermyndarens allmänna e-postadress. Därefter har hans hemliga minnesanteckningar publicerats på Värmdöleaks:

– Det är en omfattande historia, det bottnar i mycket, som vi nu håller på att reda ut. Och jag gör som kungen och vänder blad, säger Clarence Östhammar till Nacka Värmdöposten.

Annons
Annons