Finans Nyhet

Världens dyraste privathus

Publicerad

Har du svårt att bestämma dig var du ska göra av alla dina miljoner. I sådant fall kan du spendera uppemot en miljard på huset Updown Court i Surrey utanför London.

Huset har 103 rum och ligger på en 290.000 kvadratmeter stor tomt i Surrey. Om allt går som säljaren, Leslie Allen-Vercoe, hoppas blir det dyraste privata huset någonsin. Utropspriset ligger redan över det förra rekordet som sattes av stålmagnaten Lakshmi Mittal då han köpte sitt hem i London för 70 miljoner pund, cirka 910 miljoner kronor.

Enligt Leslie Allan-Vercoe finns det redan ivriga spekulanter. Bland annat nämner han ryska och kinesiska affärsmän samt en amerikansk dotcom-miljardär till Financial Times.

– Huset är från början skapat för att bli det dyraste nybyggda huset England. Det går inte att sätta ett pris på det så vi har valt att ta in bud från 70 miljoner pund och uppåt. Det finns bara ett hus som Updown Court i hela världen men 600 miljardärer i världen som har råd att köpa det, säger Leslie Allan-Vercoe.

Annons

Updown Cort ligger i vad som kallas för den gyllene triangeln utanför London mellan Runnymede, Ascot och Weybridge. På tomten ingår även två gästhus med sammanlagt nio sovrum, tennisbanor, stallbyggnad, två simbassänger och en bowlinghall.

Bland världens dyraste hus kommer, efter Lakshmi Mittals hus i London på 70 miljoner pund, ett hus i Hongkong som köptes för 806 miljoner kronor. Trea på listan kommer Nelson Peltz, vd för holdingbolaget Triac, hus i Palm Beach som köptes för 525 miljoner kronor följt av ett hus på Hawaii, där köpeskilling låg på 322 miljoner kronor.

Bill Gates platsar inte in på listan eftersom hans hus vid Lake Washington i Seattle inte varit ute på marknaden, men enligt uppgifter till Financial Times har han spenderat över 700 miljoner kronor på det.

Annons
Annons