Nya medarbetare på Lindahls Stockholmskontor: Henrik Nobel, Nicklas Bexelius, Lisa Liljekvist, Dennis Westermark, Monica Lagercrantz, Mårten Lindberg och Mats Tindberg, MP på Lindahls Stockholmskontor. Foto: Pressbild
Juridik

"Våra tillväxtmöjligheter finns där tillväxten i näringslivet finns"

Advokatbyrån Lindahls Stockholmskontor fortsätter att expandera i hög hastighet. ”Vi har haft ett högt och jämnt tryck under hela året och kommer att rekrytera ännu fler medarbetare”, säger Mats Tindberg, Managing Partner i Stockholm.

Uppdaterad 2020-09-25
Publicerad 2020-09-25

Migrationen på Stockholms advokatmarknad har sällan varit så intensiv som under de senaste två åren. Under perioden upplöstes Maqs Stockholmskontor mer eller mindre och juristerna spreds i alla riktningar. Advokatbyrån Hamilton gick ihop med den norska advokatbyrån Schjødt och Lindahls Stockholmskontor löstes upp och bildade två nya byråer. 

I Lindahls fall rörde det sig om cirka 150 personer inklusive ett 30-tal delägare och cirka tio personer som tillhörde firmans nationella organisation. Då var det oklart hur Lindahls Stockholmskontor skulle byggas upp igen. Styrelseordförande Johan Herrström förklarade att det fanns två vägar att gå – gå samman med befintliga verksamheter eller rekrytera. 

Hittills har firman valt det senare alternativet. 

Det började med tre delägare – Henrik Nobel som rekryterades från PWC Corporate Finance, Mårten Lindberg som närmast kom från Synch och Mats Tindberg som anslöt från Lindahls Helsingborgskontor. 

Sedan dess har Stockholmskontoret expanderat i snabb takt. I de nya lokalerna med adress Strandvägen, ett stenkast från Dramaten och med utsikt över Nybroviken, är redan 25 medarbetare stationerade. 

Tre av dessa är nya delägare. Det rör sig om Dennis Westermark, Monica Lagercrantz och Johan Åberg som samtliga kommer från advokatfirman Westermark Anjou.

Även yngre talanger har rekryterats från Westermark Anjou, liksom från andra advokatbyråer som Synch och Delphi. Några har kommit direkt från universitet efter juristexamen. Och planen är att växa sig ännu större. 

Tobias Wåhlén.

– Vi kommer att rekrytera ännu fler då vi hela tiden ser ett ökat intresse för våra tjänster och har många mycket duktiga talanger som söker sig till oss, säger Tobias Wåhlén, som själv tog en snabb sväng förbi advokatfirman DLA Piper innan han i slutet av förra året återvände till Lindahl för att där axla vd-rollen för Lindahls sex kontor i Sverige.  

Mats Tindberg, MP på Stockholmskontoret, tillägger att det har varit viktigt att bygga upp kontoret kring ”rätt folk”. 

– Vi har inte bara rekryterat för att vi har en beläggningstopp utan det här är kompetenser vi behöver långsiktigt, säger han. 

Beläggningstopp – eller snarare ett jämnt, högt tryck på alla fronter. Enligt Tobias Wåhlén har inget av Lindahls kontor drabbats av en corona-relaterad dipp. 

Flera byråer har upplevt att antalet företagsaffärer och emissioner minskade kraftigt under våren?
– Nej, vi har faktiskt haft en hög aktivitet inom både kapitalmarknad och transaktioner, säger Wåhlén. 

Bland annat var Lindahl rådgivare vid ett flertal emissioner i april. Det rör sig exempelvis om fastighetsbolaget Brinovas riktade nyemission om 173 miljoner kronor, medicinteknikbolaget Senzimes nyemission på 74 miljoner och Spotlight-listade Nanologica företrädesemission på 55 miljoner.  

I våras agerade Lindahl rådgivare vid bland annat forskningsbolaget ISR:s företrädesemission om drygt 70 miljoner och noteringen av AegirBio på Nasdaq First North.  

Under sommaren har företagsaffärerna fortsatt med bland annat EQT:s och Recover Nordic:s förvärv av Misab-gruppen, försäljningen av Algorithmica och fastighetsbolagets K2A:s köp av sammanlagt 113 student- och hyresbostäder i Växjö. 

–Vi har faktiskt sett en tillväxt under första halvåret och ser fram emot att kunna summera året, säger Tobias Wåhlén. 

Men även inom andra områden – som IT-rätt och arbetsrätt – har aktiviteten varit hög.

När det gäller uppdragen inom arbetsrätt, talar vi om nedskärningar i spåren av corona-krisen?
– Ja, eller åtminstone förändringar. Även om man inte skär ned kanske man måste ta ut en ny riktning och göra en omorganisation, säger Mats Tindberg.

Var ser ni tillväxtmöjligheter?
– Våra tillväxtmöjligheter finns där tillväxten i näringslivet finns. Och det handlar inte minst om kunskapsintensiva, högteknologiska företag. Mycket finansteknik, life science och frågor som rör IT och immaterialrätt. Det är några av ett flertal områden där vi ser vi att vi kommer att behöva ännu fler jurister, säger Tobias Wåhlén.

Även om Stockholmskontoret ännu inte är lika stort som det en gång varit säger Mats Tindberg att man har ett full service-erbjudande. 

– Det har vi kunnat ha från dag ett tack vare att vi plockar in de kompetenser som behövs, oavsett om de befinner sig på något annat av våra sex kontor. Vår bredd över alla kontor ger oss en väldigt fin möjlighet att sätta ihop precis det team som klienten behöver, säger han.

Platsannonser