Annons

Annons

Mikael_Ekdahl_534.png

Mikael Ekdahl

“Våra behov har successivt förändrats sedan vi noterades”

Igår blev det känt att Schörling med bland annat Stefan Persson lägger bud på Melker Schörling AB. “Vårt sätt att bedriva bolaget förändras inte för att vi går av börsen. MSABs befintliga strategi ligger fast och vårt största fokus är att utveckla våra befintliga innehav” säger Mikael Ekdahl, styrelseledamot i Schörling & Partners, till Realtid.

Schörling & Partners, som är MSAB:s största ägare med ett innehav om cirka 92,6 procent av aktierna och rösterna i bolaget, avser att så snart som möjligt påkalla tvångsinlösen av resterande aktier i MSAB.

Mikael Ekdahl, som är styrelseordförande i MSAB tillika styrelseledamot i Schörling & Partners kommenterar:

Varför lägger ni bud på MSAB?

Annons

Annons

– Vår uppfattning är att MSAB i sin förändrade situation, nu när Melker har lämnat sin operativa roll, kan drivas vidare effektivare i en privat miljö, i likhet med flera andra betydande familjedominerade ägarbolag. Vi hoppas att alla aktieägare i MSAB har förståelse för denna ändrade inriktning. Det är också vår förhoppning att de aktieägare som liksom vi har en stark långsiktig tro på en positiv utveckling för våra innehavsbolag använder den erhållna likviden för att investera direkt i innehavsbolagen. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med alla aktieägare i MSAB. Vi kommer fortsättningsvis att göra vårt yttersta för att bidra till bästa möjliga utveckling för MSABs alla nuvarande och framtida innehavsbolag.

Hur stort är budet?

– Det totala erbjudandet uppgår till cirka 5 miljarder.

Hur vill ni bedriva MSAB - kortsiktigt och långsiktigt?

– Vårt sätt att bedriva bolaget förändras inte för att vi går av börsen. MSABs befintliga strategi ligger fast och vårt största fokus är att utveckla våra befintliga innehav. Vi kommer även fortsättningsvis att göra vårt yttersta för att bidra till bästa möjliga utveckling för våra innehavsbolag. Vi tittar också kontinuerligt på att lägga till ett ytterligare ben, men vi har inte bråttom och det gäller att hitta rätt bolag där vi även kan bidra med vår kompetens och nätverk.

Varför tror ni att MSAB kan drivas effektivare i en privat miljö?

– Det går åt en hel del tid, energi och pengar till att uppfylla de krav och regelverk som följer med att vara börsnoterad. Det finns givetvis också en del fördelar med att vara börsnoterad men våra behov som bolag har successivt förändrats sedan vi noterades för 11 år sedan.

Vilka blir konsekvenserna för aktieägarna?

– Vi hoppas att de aktieägare som liksom vi har en stark långsiktig tro på en positiv utveckling för våra innehavsbolag använder den erhållna likviden för att investera direkt i innehavsbolagen. För de aktieägarna som väljer att göra så blir det ingen större skillnad. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med alla aktieägare i MSAB.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons