Annons

Annons

Casper-von-Koskull534.jpg

Casper von Koskull, koncernchef, Nordea. Foto: Nordea
Casper von Koskull, koncernchef, Nordea. Foto: Nordea

Var tionde får lämna Nordea Markets

Storbanken Nordea bantar och kommer att säga upp närmare 10 procent av de anställda inom kapitalmarknadsgrenen Markets. Mäklare och analytiker är därmed de första offren i bankens stora utrensning.

Det uppger Dagens Industri på onsdagen.

Vd Casper von Koskull planerar att minska personalstyrkan med 4.000 anställda under de kommande tre till fyra åren, vilket motsvarar cirka 13 procent av bankens personalstyrka.

Nordea Markets står först på tur att drabbas av nedskärninngarna där ett tvåsiffrigt antal kommer att tvingas lämna organisationen, uppger bankens kommunikationschef Claes Eliasson för DI. Nordea Markets har 1.000 anställdai Norden. Enligt uppgifter är det "alla personalkategorier” som omfattas av nedskärningarna.

Annons

Annons

Í den nuvarande organisationen har varje land inom Markets haft sin egen fristående organisation, vilket kommer att förändras i framtiden. Den nya organisation som planeras innebär en centralisering. 

"Det är helt korrekt att det blir en mer central funktion, men tanken är att den centrala resursen ska kunna stödja de lokala teamen mycket bättre, vilket kommer att leda till en mycket rakare beslutsstruktur och dessutom ett större mandat lokalt", säger Claes Eliasson till Dagens Industri.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons