Finans

Utredning inledd mot Söderberg & Partners

Konkurrensverket granskar försäkringsbranschen och misstänker att Söderberg & Partners ska ha riggat upphandlingar.

Uppdaterad 2017-04-24
Publicerad 2017-04-24

Kommunala bostadsbolag ska ha drabbats av misstänkt fusk, enligt Konkurrensverket, rapporterar Sveriges Radio. Konkurrensverket misstänker att försäkringsmäklaren Söderberg & Parteners ska, i stor skala, ha riggat upphandlingar av försäkringar.

Söderberg & Partners informationschef Rasmus Löwenmo Buckhöj uppger dock för SR att Konkurrensverket inte har någon grund för sina misstankar.

– Det är viktigt att Konkurrensverket får bedriva sin utredning och vi ser fram emot att se vad de kommer fram till, säger han till SR.

Söderberg & Partners skötte upphandlingarna på 150 stycken kommuners uppdrag där deras bostadsbolag var deras kunder. Enligt konkurrensverket ska Söderberg & Partners ha informerat försäkringsbolagen om hur de låg till i upphandlingarna, när det var läge att sänka priset och när det var läget att ligga kvar på ett högt pris.

Syftet, enligt Konkurensverket var att maximera Söderberg & Partners vinst.

Försäkringsmäklaren riskerar nu att få knkurrensböter, om utredningen visar att Konkurrensverket haft rätt i misstankarna. Böterna kan uppgå till 10 procent av en företags omsättning.

Utredningen kan pågå upp till ett år.

Platsannonser