David Mindus, vd för Sagax. Foto: Sagax
Morgonsvepet

Utökad emission gav Sagax 513 miljoner kronor

Sagax tar in 513 miljoner kronor, Baldertopparna kan bli kvar i häktet länge och här är Scandics alla rådgivare. Här är morgonens nyheter i korthet.
 

Uppdaterad 2020-06-02
Publicerad 2020-06-02

Sagax tar in 513 miljoner kronor
Sagax styrelse utökade nyemissionen med två miljoner aktier på grund av stort intresse från investerare. Sagax tillförs 513 miljoner kronor före emissionskostnader.  I samband med nyemissionen har bolaget engagerat ABG Sundal Collier som finansiell rådgivare och sole bookrunner och Cirio Advokatbyrå som legal rådgivare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Baldertopparna kan bli kvar i häktet länge
Balders ekonomi- och finanschef sitter fortfarande häktade misstänkta för insiderbrott, och det kan de få göra en längre tid, enligt SvD Näringsliv. ”Man kan ju häva en häktning i förtid också. Men det har jag svårt att tro bli aktuellt i detta fall”, säger åklagaren Pontus Hamilton.

Misstanke om jäv mot MQ:s konkursförvaltare
Kronofogden i Göteborg anklagar MQ:s konkursförvaltare Lars-Henrik Andersson för jäv. Bakgrunden är hans koppling till MQ:s ordförande som var med och köpte tillbaka MQ, rapporterar Breakit. Kronofogden påpekar att de två affärsmännen har varit de enda ledamöterna i två olika bolag och att Lars­-Henrik Andersson dessutom varit likvidator i ett företag där MQ:s ordförande Claes-Göran Sylvén suttit i styrelsen.

Här Scandics alla rådgivare
Scandic meddelar att prospekt avseende företrädesemissionen har godkänts och registrerats av Finansinspektionen.  Goldman Sachs International och DNB Markets agerar Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners, Handelsbanken och Nordea agerar Joint Bookrunners. Vinge och Nord Advokater agerar legala rådgivare agerar legala rådgivare i samband med företrädesemissionen. Goldman Sachs International, DNB Markets, Handelsbanken och Nordea  agerade Joint Financial Advisers till Scandic avseende bolagets finansieringsalternativ.

Nanoform kraftigt övertecknad
Forskningsbolaget Nanoforms nyemission inför noteringen på Nasdaq First North Premier i Stockholm och Helsingfors är kraftigt övertecknad och teckningsperioden avslutas i förtid, meddelar bolaget. Teckningskursen var 3,45 euro per aktie. Enligt pressmeddelandet fortsätter det institutionella erbjudandet i enlighet med villkoren för erbjudandet. 

”Det värsta är över”
Trots att ISM:s månatliga inköpschefsindex för industrin i USA var sämre än väntat så finns det lovande tecken på stabilisering. Det menar Chris Rupkey, chefekonom vid MUFG i New York. ”Det kommer inte att bli någon snabb återhämtning, men det värsta är åtminstone över.” Det rapporterar Omni.

Försiktigt upp på Asienbörsen
Börserna i Asien bjöd överlag på mindre uppgångar under tisdagsmorgonen medan Tokyobörsen var på ett något muntrare humör än resten av regionen. 

Fettillverkaren AAK tittar på nya förvärv mitt i krisen
Specialfettsbolaget AAK ser goda möjligheter att köpa bolag under coronakrisen. ”Vi kommer att vara mer proaktiva. Vi vet vad vi letar efter och har balansräkningen för att agera”, säger AAK:s vd Johan Westman till DI.

Arwidsson ökar ägandet i Hoist
Per Arwidsson har köpt flera aktier i kredithanteringsbolaget och finanskoncernen Hoist Finance, enligt ett flaggningsmeddelande. Innehavet, som till största delen ligger i bolaget Arwidsro, ökar därmed från drygt 3,4 miljoner till drygt 4,4 miljoner aktier och ägarandelen ökar från 3,8 till 6,4 procent jämfört med i slutet av april. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in