Börs

Utländskt spelbolag vill kliva in på First North

Det Maltabaserade spelbolaget Aspire Global vill in på Stockholmsbörsens First North-lista. Anledningen till att bolaget valt First North för noteringen är gamingklustret som finns i Stockholm, och att bolaget nyligen plockat in två svenskar i styrelsen.

Uppdaterad 2017-06-19
Publicerad 2017-06-19

Det är det starka gamingklustret i Stockholm, med kunniga investerare, styrelsemedlemmar och en mängd underleverantörer och partners inom området, som lockat hit Aspire Global.
 
Aspire Global är ett spelbolag som främst står för de tekniska plattformarna på onlinespelmarknaden, inklusive allt från själva spelet till support och pengahanteringen, således ett B2B-bolag. Utöver plattformarna driver bolaget flera egna kasinovarumärken, däribland Karamba och Hopa.
 
Det här är första gången ett utländsk spelbolag väljer att ansöka hos Stockholmsbörsen och First North-listan om en börsnotering. 
 
Så sent som i förra veckan meddelade bolaget att man tagit in två svenskar i styrelsen. Det är Carl Klingberg som styrelseordförande och Fredrik Burvall som ledamot. Båda har ett förflutet i spelbranschen. Klingberg har erfarenhet från bland andra Sungard Capital Markets, Avanza och Tradera. Fredrik Burvall klev av vd-posten i Cherry i början 2017.
 
Swedbank Robur Fonder har som cornerstone investor åtagit sig att förvärva aktier i bolaget, motsvarande 26 procent av det antal aktier som omfattas av introduktionen och 8 procent av det totala antalet aktier i Aspire Global.

Utöver Robur Fonder vill ytterligare två svenska institutioner och en grupp entreprenörer inom internetsektorn köpa aktier motsvarande totalt 27 procent av det antal aktier som säljs i samband med listningen, vilket motsvarar 8 procent av totala antalet aktier i bolaget.

Rådgivare

Pareto Securities är global coordinator och sole bookrunner.
 
Baker & McKenzie, Herzog Fox Neeman och WH Partners är juridiska rådgivare åt Aspire Global.
 
Roschier är juridisk rådgivare åt Pareto Securities.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in