Annons

Annons

USA-utredning granskar Danske Bank

Amerikanska myndigheter har inlett en utredning av den misstänkta penningtvätten i Danske Banks estniska filial, rapporterar Wall Street Journal.

Tidningen hänvisar till icke namngivna källor med insyn i ärendet, samt till dokument som tidningen fått tillgång till.

Det amerikanska justitiedepartementet, finansdepartementet och den amerikanska finansinspektionen SEC uppges alla granska banken, sedan man fått in ett tips från en visselblåsare för över två år sedan.

Tidningen skriver att visselblåsaren har pekat ut både Deutsche Bank och Citigroup som delaktiga i de misstänkta transaktionerna genom Danske Banks estniska filial. Båda bankerna har avböjt att kommentera uppgifterna.

Annons

Annons

Danske Banks aktie sjönk med omkring 3 procent på Köpenhamnsbörsen på fredagseftermiddagen, efter att uppgifterna publicerats.

Storleken på den misstänkta penningtvätten i Danske Banks estniska filial har växt i omfattning på senare tid. De misstänkta transaktionerna har mestadels koppling till ryska medborgare och intressen.

På onsdag kommande vecka ska Danske Bank, enligt vad som tidigare utlovats, presentera en egen utredning om penningtvättshärvan.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons