Finans Nyhet

Uppror på Morgan Stanley

Publicerad

En grupp av mycket inflytelserika före detta chefer på investmentbanken försöker få bort företagets vd sedan han flaggat för ommöbleringar i ledningsgruppen.

Bakgrunden till oroligheterna är att Morgan Stanleys aktie under en längre period har tappat i värde jämfört med företagets konkurrenter, däribland Lehman Brothers, Bear Stearns och Goldman Sachs, något som oroar aktieägarna.

I syfte att visa att man ser allvarligt på problemen har vd:n och ordföranden Phil Purcell flaggar för att han tänker ändra om i företagets ledningsgrupp.

Åtgärderna är dock långtifrån så drastiska som flera aktieägare önskat och en grupp bestående av åtta tidigare chefer inom företaget kräver nu Phil Purcells avgång, något som styrelsen avvisat.

Annons

I gruppen ingår bland andra den tidigare operative chefen Robert Scott, Joseph Fogg, en av grundarna av Morgan Stanleys investment banking-avdelning och S. Parker Gilbert, före detta styrelseordförande.

De åtta före detta cheferna äger tillsammans 11 miljoner aktier i företaget, vilket de hävdar är fler än vad företagets styrelse äger.

Annons