Annons

Annons

Uppåt för Hebas nya vd

Fastighetsbolagets förvaltningsresultat ökar med 15 procent under årets tre första kvartal och bolaget fortsätter växa. Det visar Hebas nytillträdda vd Patrik Emanuelsson i sin första delårsrapport för bolagets räkning.

Resultatökningen förklaras främst av att hyresintäkterna ökade till 245 miljoner kronor för perioden januari-september 2017. Det kan jämföras med 219 miljoner kronor för samma period i fjol.

Driftsöverskottet uppgick till 157 miljoner kronor, jämfört med 136 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 105 miljoner kronor, jämfört med 91 miljoner kronor.

Annons

Annons

Periodens resultat uppgick till 298 miljoner kronor, jämfört med 188 miljoner kronor, vilket motsvarar 7,21 kronor per aktie (4,56 kronor).

“Resultatförbättringen beror bland annat på helårseffekt av föregående års nyproduktion och Rot-fastigheter, tillträde till 184 nya lägenheter i Flemingsbergsdalen samt under året färdigställda Rot-fastigheter. Intäktsökningen beräknas fortsätta under resten av året”, skriver bolagets nytillträdda vd Patrik Emanuelsson, i en kommentar till sin första delårsrapport för Heba.

“Med uppdraget att Heba ska växa så känns det verkligen bra att leverera ett starkt resultat med stabila nyckeltal. Vi ska växa genom nyproduktion och förvärv av projekt, bostadsfastigheter och samhällsfastigheter. Vi jobbar aktivt med fastighetsutveckling och många markanvisningar ligger för beslut. Balansräkningen är stark, så jag ser med stor spänning fram emot den förändring vi ser på fastighetsmarknaden”, skriver Patrik Emanuelsson vidare.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons