Annons

Annons

HQ_Bank534.jpg

HQ Bank Foto: Bengt Oberger
HQ Bank Foto: Bengt Oberger

Unik tavla bland HQ:s tillgångar

Bland HQ AB:s tillgångar i konkursboet finns en tavla föreställande det tidigare radarparet Mats Qviberg och Sven Hagströmer.

Konkursförvaltaren Bill Kronqvist har lämnat in HQ AB:s konkursbouppteckning till Stockholms tingsrätt.

Aktiekapitalet i bolaget uppgår till 10.092.196,19 kronor.

Bland tillgångarna, som uppgår till 7.178.260 kronor samt 50.000 amerikanska dollar, finns drygt 4 miljoner kronor på ett konto på SBAB Bank, drygt 3 miljoner kronor som utmättes av Kronofogden men som återbetalats till bolagets Swedbank-konto samt en deposition hos Navigant Consulting vilken uppgår till 50.000 dollar. Navigant Consulting har kontaktats, enligt bouppteckningen men har inte återbetalat summan. Men det mest unika bland tillgångarna, som visar bolagets bakgrund och historia, är en tavla föreställande Sven Hagströmer och Mats Qviberg målad av Ragnar Magnergård år 2006. Värdet på tavlan är beräknad till 40.000 kronor.

Annons

Annons

Utöver detta finns flera tvistiga fordringar bland annat med Roschier Advokatbyrå men även det kanske mest kända är fordringarna som föremål för prövning i tingsrätten uppgående cirka 3,8 miljarder kronor. Konkursförvaltaren Bill Kronqvist uppger att han inte tagit något beslut om konkursboet kommer att träda in i processen.

Skulderna uppgår till 261.374.942,11 kronor, varav 258.552.356 kronor anses vara tvistiga. KPMG står som bekant för den största fordran om drygt 67 miljoner kronor, Mats Qviberg står för en fordran om drygt 51 miljoner kronor, Tidigare revisorn Johan Dyrefors står för en fordran om cirka 26,7 miljoner kronor, Stefan Dahlbo står för en fordran på cirka 21 miljoner kronor,  Öresund för cirka 15,8 miljoner kronor, Johan Piehl för cirka 16,8 miljoner kronor, Mikael König för cirka 14,8 miljoner kronor, Anne-Marie Pålsson för en fordran på cirka 12 miljoner kronor, Pernilla Ström för en fordran om cirka 8,65 miljoner kronor, Curt Lönnström om cirka 8,4 miljoner kronor, Carolina Dybeck Happe för en fordran om cirka 8,2 miljoner kronor och Thomas Erséus står för en fordran om cirka 7,8 miljoner kronor.

Konkursförvaltaren uppger även att det inte framkommit att det finns några tillgångar utomlands förutom depositionen hos Navigant.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons