Bitcoin ökade med uppåt 1.300 procent i värde under 2017. Men i årsskiftet föll den kraftigt med 70 procent som mest. Och värdet är fortfarande mer än halverat sedan toppen.
Finans

Twitter vill stoppa kryptoreklam

Efter Googles och Facebooks annonstopp för kryptovalutor så överväger nu även Twitter att stoppa sådan reklam. Bitcoin fortsatte att falla i helgen på beskedet.

Uppdaterad 2018-03-19
Publicerad 2018-03-19

De senaste veckorna har såväl Google som Facebook infört stopp för reklam som marknadsför kryptovalutor och investeringar i sådana. Anledningen uppges vara att dessa valutor ibland används för ellegala aktiviteter som penningtävtt. Det rapporterar bland annat Market Watch.

Bitcoin handlades som mest för motsvarande uppåt 160.000 kronor under december förra året. Sedan dess har den fallit kraftigt och handlades på måndagen för motsvarande 68.474 kronor.

Bitcoin har den senaste tiden drabbats av en rad bakslag sedan toppen i december då kryptovalutan handlades för motsvarande 159.000 kronor per bitcoin.  

Förutom kursras så har transaktionsvolymerna, alltså nivån på handeln, minskat med över 60 procent, jämfört med december. Det är den lägsta nivån på två år, då den handlades för under 500 kronor dollarn, motsvarande cirka 4.000 kronor i dagens värde.

– Vi har haft en "hajp-cykel" som nu kyls ner sa Charles Morris, CIO på Newscape Capital Group i London som investerar i kryptovalutor, nyligen till Bloomberg.

I förra veckan berättade även Realtid.se om en nya skadliga programvara som snor bland annat bitcoins. Falska mejl med bifogad pdf-fil sprider dataviruset

Platsannonser

Logga in